Tko su modni vladari crvenog tepiha?

Charlize Theron
06.03.2016.

Vodeće modne kuće itekako se natječu u tome tko će odjenuti više faca i čije će se kreacije prošetati na više crvenih tepiha - sezona dodjele nagrada je gotova, a najviše holivudskih zvijezda osvojili su...

Prošlog vikenda održana je 88. dodjela Oscara čime je službeno završen još jedan ludi ciklus poznat po imenu „award season“ ili sezona dodjele nagrada – vrijeme kad se zvijezde šepure crvenim tepisima, stilisti luduju sa strane, a modna policija vreba u potrazi za najboljim i najgorim izdanjima svojih miljenika.

I dok je pažnja većine usmjerena na modne avanture holivudske A-liste, u pozadini priče odvija se još jedno nadmetanje. Vodeće modne kuće natječu se u tome tko će odjenuti više faca i čije će se kreacije prošetati na više crvenih tepiha.

 

Garner nosi dizajn kuće Versace

Garner nosi dizajn kuće Versace

 

Ove sezone, tri su se imena posebno istaknula. Na trećem mjestu briljirao je Versace kao prvi izbor sedam filmskih diva, od čega su se u Donatellinim toaletama na Oscarima pojavile Jennifer Garner, Kerry Washington i Tina Fey.

Drugo mjesto zauzeo je Armani, tradicionalno siguran izbor za ovakve prilike, a njegove elegantne kreacije odabralo je osam ljepotica za SAG, Zlatne globuse i Oscare.

 

Cate Blanchett

Cate Blanchett bira Armani Privé

 

Ipak, ove sezone pobjedu je odnijela Marchesa sa ukupno devet toaleta, od čega je pet viđeno na crvenom tepihu uoči Oscara i to po izboru Chrissy Teigen, Heidi Klum, Sofie Vergare, Jennifer Jason Leigh i Isle Fisher.

 

Chrissy nosi haljinu kuće Marchesa

Chrissy nosi haljinu iz kolekcije kuće Marchesa

 

Pripremila: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh