Topshop gubi kupce u jeku skandala i prekinutih suradnji

05.01.2019.

Teška vremena za nekad slavni brend

Nekada jedan od dominantnih modnih brendova u Velikoj Britaniji je pogođen teškim vremenima.

Tvrtka je u svibnju objavila godišnji gubitak od gotovo 14 milijuna dolara u fiskalnoj 2017. godini. A u listopadu, vlasnik Philip Green je deklariran kao serijski seksualni zlostavljač, uzrokujući PR noćna mora za marku. Cijena svilene midi haljine, nekad jedne od najuspješnijih proizvoda Topshopa, nedavno je spuštena na nešto više od četvrtine njezine izvorne vrijednosti.

 

Tvrtka Arcadia koja je vlasnik Topshopa, Miss Selfridge i Dorothy Perkins, već je 2006. godine objavila gubitak od čak 142 milijuna dolara, tako da se nedavne loše vijesti ne čine kao prolazna tragedija.

Zadnji udarac brendu dogodio se u listopadu nakon što su optužbe protiv Green-a otkrivene, trebalo je samo nekoliko dana prije nego su se osjetile opipljive posljedice. Topshop je imao vlasništvo nad polovicom brenda Ivy Park pjevačice Beyonce, ali nakon što je optužba izašla, Beyonce je preuzela potpunu kontrolu nad robnom markom i prekinula sve veze s Topshopom. Odlučila je prodavati preko drugih maloprodajnih partnera kao što je Nordstrom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IVY PARK (@weareivypark) on

Još uvijek se ne znaju konkretni potezi koje Topshop namjerava poduzeti kako bi zadržao kupce i svoje mjesto na tržištu.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

11 highstreet haljina s cvjetnim uzorkom na jesenski način

Dolazak hladnijih dana ne znači da se moramo odreći cvjetnog uzorka, već samo da moramo prigrliti njegovu jesensku varijantu

Komadi iz Topshopa koje definitivno trebamo za ljetnu sezonu

10 nužnih nadopuna našoj ljetnoj garderobi

Celebrity restoranska etiketa: njujorška hostesa otkriva ponašanje zvijezda A-liste

Od Kylie do Beyoncé, viralni TikTok video podijelio je stroge ali pravedne ocjene s obzirom na to kako se zvijezde ponašaju kada misle da ih nitko ne vidi

Beyoncé je napisala otvoreno pismo Državnom odvjetniku

Queen Bey osobno traži očitovanje i dužnu kaznu za ubojstvo Breonne Taylor

Majka od Beyoncé dane krati vicevima koji su toliko loši da su zapravo smiješni

Čini se da je Tina ipak najveća zvijezda na obiteljskim ručkovima, sorry Bey, sorry Jay.

▲ Povratak na vrh