San svake moderne minimalistice krije se u posebnom nakitu

04.11.2020.

Kada biramo nakit, težimo unikatnosti, a upravo takvo mjesto je zlatarna Marić, koja je s radom započela prije velikih 25 godina

Ne postoji godišnje doba rezervirano za nošenje nakita. Nakit je sveprisutan i postao je neizostavan modni dodatak kojega uvijek dočekamo raširenih ruku. Bilo da ga poklanjamo ili kupujemo sebi, o njemu pomno razmišljamo i nosimo ga s izrazitom pažnjom. Postoji nakit koji jednostavno nikada ne skidamo, uvijek je uz nas. Najčešće, jer ima posebno značenje, možda nas podsjeća na neku dragu uspomenu ili pak trenutak koji ćemo pamtiti zauvijek, a ponekad se odlučimo počastiti narukvicom ili ogrlicom onako iz vlastitog zadovoljstva jer nam se jednostavno sviđa.

Kada biramo nakit, težimo unikatnosti, a upravo takvo mjesto je zlatarna Marić koja je s radom započela prije velikih 25 godina. Ova brojka govori sama za sebe. Govori o dosljednosti, trudu, obiteljskoj tradiciji, govori o posebnošću i pažnji koja je utkana u svaki komad nakita, koji od tada do dan danas, nose tisuće i tisuće zadovoljnih klijenata. Zlatarstvo je posebno zanimanje, iziskuje trud, ljubav prema poslu i ljudima, strpljenje i maštu. Glavna misao vodilja nove kampanje koja svojim istinskim minimalizmom osvaja na prvu je „How to wear“. Na taj su način, kreativci koji stoje iza brenda Marić, htjeli prikazati kako je nakit iz njihove najnovije kolekcije nosiv u svakodnevnim prilikama i kroz svakodnevne obaveze, bile one poslovne ili privatne. Prsten, naušnice ili ogrlica, savršeno se uklapaju u lifestyle svake žene. Najviše žena koje će se pronaći u ovoj kolekciji su svakako one koje teže modernom minimalizmu, a on svakako ne prolazi nezapaženo.

„Manje je više, a po mom mišljenju, sva posebnost i ljepota su u jednostavnosti. Smatram da upravo takav nakit ženu čini posebno elegantnom, radilo se o poslovnom sastanku ili ako ide skoknuti do dućana po osnovne namirnice, uvijek je dotjerana ako na sebi ima dobar nakit“ – dodaje Anđela Zotman, kći vlasnika zlatarne Marić – gospodina Zvonka Marića, koji je s velikom ljubavlju i strašću započeo ovaj posao.

Autentičnost u dizajnu, kreativnost i dugogodišnja tradicija, iznjedrili su kolekcije kakve danas nastaju i po tome se zlatarna Marić naočigled izdvaja od drugih. Savršen spoj onoga što je prije 25 godina započela jedna generacija i današnja vizija mlađe generacije koja vrlo uspješno ostvaruje ono što zamisli, učinio je ovaj nakit toliko posebnim. Svakom komadu nakita se pristupa individualno i s poštovanjem jer ipak će svaki od tih komada, netko jednoga dana nositi ili pokloniti nekome koga voli najviše na svijetu. Za svaki komad iz najnovije kolekcije, postoji idealna vlasnica, a kada je riječ o prioritetima, u zlatarni Marić na prvome su mjestu zadovoljni klijenti, koji se uvijek iznova rado vraćaju. Profesionalan, pristupačan i uslužan odnos prema ljudima – osnova je zlatarskoga poslovanja.

Uz kvalitetan i estetski privlačan nakit, na svoje tri lokacije od kojih je jedna u samom srcu Zagreba – Bogovićeva 6, a tu su i Ozaljska 6 i 27, zlatarne Marić nude i ekskluzivne unikatne modele te opciju izradbe nakita po željama klijenata. U koju god poslovnicu da zakoračite, dočekat će vas uvijek nasmijana lica i prekrasni komadi nakita koji prije svega, pričaju priču o istinskoj kvaliteti i tradiciji.

Foto: Rajna Raguž

Model: Valentina Čajo

Pročitajte i...

Može li život biti sretniji s manje?

Novi Netflixov dokumentarac navodi nas da se zapitamo: je li početak nove godine možda idealno vrijeme za promjenu životnog stila?

Najljepši blagdanski pokloni su trajne uspomene

U oceanu ponude božićnih poklona teško je zadržati individualnost i odabrati onaj koji će biti odraz naših misli, želja i emocija. Kako ostaviti potpis, kako darovati nešto posebno, trajno, uspomenu za cijeli život? Odgovor je jednostavan: darujte nakit!

Nakit koji bi žene sa stavom voljele pronaći ispod božićnog drvca

Nakit je poklon s kojim ne možete pogriješiti, a Amaranthine ima novu kolekciju koja stavlja naglasak na povezanost s prirodom

Intervju s dizajnericom magičnog nakita Theodorom Warre

O Indiji, suradnjama, talismanima i putovanjima s poznatom britanskom kreativkom, unukom službenog zlatara Britanske Krune

Osjetite dašak Pariza u Zagrebu

Potražite božićnu bajku u Borboleta trgovinama

Nakit kao hommage 90-ima: nova Karat Jewelry kolekcija

'Više je više'… I nikad nije previše.

▲ Povratak na vrh