Tri velike vijesti iz svijeta mode koje su obilježile ovaj tjedan

16.06.2018.

Velike promjene opet tresu svijet mode

Ovog tjedna pisali smo vam o novim kolekcijama Kanyea Westa, Caroline Herrere i Muglera, ali i o problemima koji su zadesili modnu industriju kao što je nestašica kože za luksuzne torbe. No, dogodilo se i nekoliko velikih promjena čije ćemo rezultate vidjeti u rujnu kad nam stigne sezona novih kolekcija. O čemu se radi otkrijte u nastavku.

Dries Van Noten prodao svoj brend

Dries Van Noten je bio jedan od posljednjih dizajnera koji uspijeva brend zadržati u svom vlasništvu, no sada je i on prodao većinski udio brenda i to španjolskom divu Puigu. Puig je inače vlasnik Caroline Herrere, Jeana Paula Gaultiera, Nine Ricci i Paca Rabannea, a poznati su po tome da svojim dizajnerima daju relativnu slobodu. Što će to značiti za Van Notena vidjet ćemo u rujnu kada nam stiže nova kolekcija.

Dries Van Noten

Botega Venetta ima novog kreativnog direktora

Prije nekoliko dana pisali smo o tome da je Tomas Maier napustio Botegu Venettu nakon 17 godina, a sada znamo i tko će ga naslijediti. Na njegovo mjesto stiže mladi Daniel Lee koji je do sada bio direktor ženskih kolekcija u kući Céline. Bit će zanimljivo gledati što će napraviti u Botegi, a još će zanimljivije biti vidjeti kako će se Céline promijeniti nakon što su tu kuću u posljednjih nekoliko mjeseci napustili kreativna direktorica Phoebe Philo i direktor kolekcija.

Obitelj Missoni prodala udio u svom brendu

Slavna obitelj Missoni prodala je 41.2 posto svoje modne kuće tvrtki FS Mid-Market Growth Equity Fund. Angela Missoni će ostati predsjednica tvrkte, a potpredsjednik će biti Michele Norsa koji je prošle godine stigao u FS iz kuće Salvatore Ferragamo. Što će to značiti za indentitet brenda vidjet ćemo u rujnu kada stiže nova kolekcija za proljeće 2019. godine.

Angela Missoni

Piše: N.B.
Foto: Profimedia / Instagram

Pročitajte i...

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

15 dnevnih haljina u kojima se vidimo ove sezone

Cijela abeceda proljetnih hitova: od Acne Studios do Zimmermanna

5 pastelnih detalja koji će se sjajno uklopiti u svaki zimski look

Pastelne nijanse nisu rezervirane samo za ljeto

Bella Hadid i Adut Akech u Dolini ljubavi

Dok drugi odmaraju, supermodeli rade

Tajna strast Driesa van Notena

Slavni modni dizajner i... vrtlarenje?

Ovo je jedina kuharica koju trebamo za ljetne dane

Obitelj Missoni je izdala kuharicu s njihovim tradicionalnim receptima

▲ Povratak na vrh