Turbulencije u modnom svijetu: još jedan kreativni direktor napušta poznati brend

Kampanja za Mulberry
20.03.2020.

Dizajner Johnny Coca najavio da napušta Mulberry

Ako ste fan one specifične britanske estetike – mješavine heritage uzoraka i quirky pomaknutosti, zasigurno dobro znate modnu kuću Mulberry. Najpoznatiji po kvalitetnim torbama i modnim dodacima, Mulberry je osnovan 1971.godine u britanskoj pokrajini Somerset. Iako uspješan od početka, globalnu prepoznatljivost postiže 2007. dolaskom dizajnerice Emme Hill koja dizajn kolekcija podiže na višu razinu. To je razdoblje najveće popularnosti brenda u kojem fashionistice počinju podržavati ovu modnu kuću, a jedna od najpoznatijih entuzijastica brenda- Alexa Chung, inspirirala je kuću da dizajniraju sad već kultnu torbu koju su po njoj i nazvali.

No, zbog kreativnih neslaganja, Emma već 2013. napušta brend, a na njezino mjesto uskače Johnny Coca. Španjolski dizajner prije Mulberrya radio je u Louis Vuittonu te Celineu kao dizajn direktor modnih dodataka, pa su očekivanja nakon njegovog dolaska bila velika. Kroz sezone prikazao je mnoge uspješne kolekcije, proširio asortiman na ready-to wear te dizajnirao nove uspješnice brenda: Amberley i Iris linije torbi. Osim toga, pokrenuo je i liniju naočala te tenisica, kao i uspješnu liniju muškog accessoiresa.

Iako nije rečeno zbog čega dizajner napušta brend, vjerojatno bi jedan od razloga mogao biti to što unatoč pozitivnim kritikama kolekcija, ipak nije uspio stvoriti hype oko komada koje je dizajnirao, poput onoga kojeg je naprimjer Daniel Lee napravio za Bottegu Venetu i njenih ultrapopularnih minimalističkih sandala ili Pouch torbe. Johnny će još dizajnirati kolekciju za iduće proljeće – SS21 (u svijetu modnih dodataka kolekcije se dizajniraju godinu unaprijed,pa ju Johnny upravo završava ), a potraga za nasljednikom već je počela.

 

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Alexa Chung otkrila svoju beauty rutinu

Ako ste sinoć zaboravili skinuti maskaru, ne uzrujavajte se: i slavna fashionistica ponekad zaspe s full make-upom. To je znak da je tulum bio sjajan!

Mulberry prestaje koristiti egzotičnu kožu u svojim kolekcijama

Da bi se jedna dama iz visokog društva mogla pohvaliti svojom novom torbicom od krokodilske kože, neka je majka mora ostati bez svog mladunca (tj. jaja), netko je morao biti oderan, a niti jedna životinja sa specijaliziranih farmi nije nikad doživjela svoj drugi rođendan. Zato je ovo iz naslova jako lijepa vijest!

Alexa Chung šalje virtualne zagrljaje

Kako Alexa, Leandra, Marc i drugi provode dane u izolaciji?

Naši najdraži modni profesionalci razveselit će vas svojim postovima

Sve naše omiljene fashionistice ove sezone vole ovaj neobičan detalj!

Oversized kragne primjetili smo kod Pernille, Alexe, Emili...

▲ Povratak na vrh