U čast Dana žena Adwoa Aboah dobila je vlastitu Barbie lutku

07.03.2019.

Barbie odaje počast snažnim ženama za svoj 60. rođendan

Adwoa Aboah u posljednjih nekoliko godinama osim kao model, dokazala se i kao aktivistkinja u inicijativama Save the Children i Time’s Up te incijativi Gurls Talk koju je sama osnovala, a cilj joj je potaknuti mlade djevojke da razgovaraju o temama mentalnog zdravlja, edukacije, kao i svakodnevnim problemima i diskriminaciji s kojom se suočavaju. Za svoj rad dobila je nekoliko priznanja među kojima se ističe nagrada Model of the Year na 2017 Fashion Awards, a njezin doprinos prepoznao je i Mattel, pa je tako Adwoa povodom 60. rođendana Barbie i Dana žena dobila vlastitu Barbie lutku.

Njezina lutka samo je dio Shero kolekcije koja predstavlja Barbie lutke 20 snažnih i inspirativnih žena – od sportašica i znanstvenica do redateljica i novinarki.

Za svoju lutku Adwoa je odabrala odjevnu kombinaciju koja za nju ima sentimentalnu vrijednost, a riječ je o Halpern haljini  i Stephen Jones turbanu u kojima je preuzela nagrada za modela godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah) on

Piše: A.S.

Foto: Profimedia / Instagram

Pročitajte i...

Modna inspiracija: dekadentne 1920-e

Nakon kiše dolazi sunce, a nakon modnog zatišja, prava eksplozija boja, uzoraka i sjaja

Fashion influencerica Luna Valas: "Cool fotke nisu dovoljne, važnije je biti čovjek"

Manekenka, influencerica, studentica... Sa svestranom Lunom Valas, fashion influencericom godine 2019. po izboru Elle Style Awards popričali smo o ovoj čudnoj godini, studiju i planovima za budućnost

Bluze po uzoru na Lady Di

Za sve je kriv "The Crown"

▲ Povratak na vrh