U Londonu otvoren prvi Alaïa butik

19.04.2018.

Britanska prijestolnica se napokon može pohvaliti prvim inozemnim butikom legendarnog dizajnera

Nakon couturierove preuranjene smrti u studenom prošle godine, Carla Sozzani je otkrila kako je londonski butik bio jedan od posljednjih projekata koji je Alaïa pokrenuo. Kao njegova dugogodišnja prijateljica i muza, Sozzani je sudjelovala u uređenju prostora nastojeći ga učiniti mjestom po njegovoj mjeri. „Zajedno smo odabrali lokaciju,“ izjavila je povodom otvorenja prisjećajući se kako se dizajner odmah oduševio prostorom.

„Azzedine je volio London. Rijetko je napuštao Pariz, ali u London je volio dolaziti. Oduševljavale su ga izložbe, restorani i naravno druženja s prijateljima.“ Upravo su prijatelji Alaïji bili iznimno važni pa ih je Sozzani uključila u uređenje interijera. Mnogi od njih su poklonili svoje omiljene umjetnine ili autorske radove poput Marca Newsona koji je za prostor izradio unikatne lampe ili Kris Ruhsa koji je dizajnirao glamurozno stepenište.

Prostor se proteže na čak tri kata – na prvom kupce dočekuju Alaïa parfemi, na drugom se mogu kupiti ready-to-wear kolekcije i cipele, dok je treći posvećen glamuroznim couture kreacijama. Otvorenje će se obilježiti glamuroznim tulumom zakazanim za 26. travnja kada će kao domaćica goste dočekivati još jedna velika Alaïjina prijateljica – Naomi Campbell.

Piše: Maja Karnik

Foto: @azzedinealaiaofficial

Pročitajte i...

Zvali su ga 'kralj pripijenosti': Jedinstveni uvid u životnu ostavštinu dizajnera Azzedinea Alaïe

U njegov studio ulazimo s uzbuđenjem i respektom - točno je onakav kakvog ga je Alaïa ostavio, s posljednjom haljinom na kojoj je radio izloženoj na krojačkoj lutki. Police i vješalice prepune su odjeće i nedovršenih kreacija, na zidu točno ispred njegova radnog stola obješene su uramljene fotografije njegovih najbližih prijatelja. Tri godine nakon smrti slavnog dizajnera otvaramo vam vrata Fondacije Azzedine Alaïa smještene u istoj zgradi u kojoj je proveo posljednjih trideset godina života

5 zapaženih trendova na tjednu mode u New Yorku

Ready-to-wear tjedan mode u New Yorku je u punom jeku, a mi smo već prepoznali par vodećih trendova za jesen i zimu

Modna inspiracija: bijeg u prirodu

Nakon mjeseci provedenih u kući, priroda se nikada nije činila privlačnijom

Grinč možda nije ukrao Božić, ali modnu industriju obojio je kako njemu paše

Mislili smo da su ove nijanse anomalija uoči Božića, no pojavljuju se novi komadi u Grinch zelenoj...

Novi broj časopisa Elle čeka vas na kioscima!

A zvijezde naslovnice su kreativci zaslužni za magiju zvanu modni editorijal. Upoznajte fashion tim često skriven iza kulisa, koji nam otkriva kako su se prilagodili na novo (ne)normalno

▲ Povratak na vrh