Udobnost sa stilom – nova kolekcija brenda CULTURE

02.11.2020.

Autentičnost, nesputanost i samopouzdanje misao su vodilja dizajnera Lovre Krčara pri stvaranju nove kolekcije za brend CULTURE.

Eksperimentiranje s bojama, formom i materijalima dugotrajan je proces koji karakterizira komade brenda CULTURE, a postići udobnost koja istovremeno izgleda vrlo cool ultimativni je cilj dizajnera Lovre Krčara. Što odlikuje njegovu novu kolekciju te što će predstaviti na novom ELLE Boutique-u, pročitajte u nastavku.

Što je inspiriralo novu modnu kolekciju?

Potreba za novim modnim izazovima vodi me u stalno preispitivanje, promišljanje, eksperimentiranje s teksturama, materijalima, bojom, formom. Nimalo jednostavan proces vođen instinktom rezultira odjevnim predmetima koji su ugodni za nošenje, no istovremeno intrigantni i autentični. Ova kolekcija, odmaknuta je od standardne forme koju smo dodatno unaprijedili grafičkim rješenjima. Nama u CULTURE je bitno da se naši kupci osjećaju ugodno u našoj odjeći, stoga pazimo na udobnost, nesputanost, ali i autentičnost  koja nas karakterizira.

Koji vam je osobno najdraži komad iz nove kolekcije?

Teško pitanje. Svi modeli koje predstavljamo izuzetno su slojeviti, drugačiji. Radio sam na spajanju nespojivih elemenata osjećajući da ću dobiti originalne predmete koji će intrigirati svojom posebnošću. Ciljano radim za osobe sa stilom koje se ne libe jasno izraziti svoje samopouzdanje. No ako bih baš morao izdvojiti bile bih to dukse i traperice. Trenutno mi se čini da mi je ovo najdraža kolekcija što ne znači da takav osjećaj neću imati i kod sljedeće kolekcije. No siguran sam da osoba koja odjene moje modele može jednako zapaženo prošetati kako ulicama naših gradova tako i ulicama bilo koje svjetske metropole.

Mnogo je vremena posvećeno ovoj kolekciji koje je rezultiralo nekim novostima u samom  asortimanu. Culture jeans je novi projekt unutar samog branda Culture. U planu je izrada traperica po mjeri kupca.

Kako izgleda radni dan u novom normalnom?

Meni se praktički ništa nije promijenilo. U studiju provodim jako puno vremena. Stalno radimo na novitetima, novim materijalima, dizajnu. Za snimanje nove kolekcije radili kompletan setup, tako da stalno nešto osmišljavamo. Nakon ELLE Boutiquea krećemo s pripremom nove kolekcije, tako da je uvijek aktivno.

Što ste pripremili za predstojeći ELLE Boutique?

Uz novu kolekciju, koju čine pamučne dukse, jakne, traperice, naći će se maska za lice, torbice te stvari iz prijašnjih kolekcija. Siguran sam da će osobe sa stilom moći pronaći nešto za sebe.

Dizajnerske komade CULTURE možete nabaviti po posebnim, promotivnim cijenama na Elle Boutique-u, u subotu 7. studenog, u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Pod sloganima #stopostohrvatskidizajn, #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozamodu, ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, a jedinstveno šoping iskustvo oplemenit će i mini koncerti s repertoarom klasične i glazbe iz modnih filmova, u izvedbi članova Društvenog orkestra HGZ-a. Novo izdanje ELLE Boutiquea ima dobrotvornu notu pa će se dio prikupljenih sredstava uložiti u obnovu štete koju je Hrvatski glazbeni zavod pretrpio u potresu u ožujku.

Događanje će se održati u uvjetima ‘novog normalnog’ i uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru. 

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, osigurat će se siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Viktor Jurić

Pročitajte i...

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

Kako smo se proveli na modnom događanju jeseni

Jesenski ELLE Boutique održao se u subotu u nenadmašnom prostoru Hrvatskog glazbenog zavoda

Najglamurozniji ELLE Boutique dosad je u punom jeku

Svratite u Hrvatski glazbeni zavod po najbolje kreacije i na (odgovorno) modno druženje s dizajnerima!

Online panel: „Apokalipsa… but make it fashion!“

Pogledajte Zoom panel u povodu ELLE Boutiquea o izazovima s kojima se modni svijet suočava ove turbulentne godine, iskustvima nekih od vodećih domaćih dizajnera i modnih znalaca te prognozama za vedriju budućnost

Neočekivani spoj fotografije i mode u torbama Bags by Kristina

Jedinstvene komade koji kombiniraju modu i fotografiju na posve drugačiji način pronađite na jesenskom ELLE Boutiqueu!

Uživajte uz zvukove glazbe u jedinstvenom ambijentu Hrvatskog glazbenog zavoda na ELLE Boutiqueu

Sutrašnji ELLE Boutique dokazuje da se moda i glazba vole: Društveni komorni ansambl Hrvatskog glazbenog zavoda i vokalistica Dora Dora uveličat će modno događanje, a magazin ELLE kao organizator će s dizajnerima dio sredstava prikupljenih od prodaje artikala donirati za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda.

▲ Povratak na vrh