Umjetničko-modna suradnja minimalističkog brenda kojeg trendseterice obožavaju

13.05.2019.

Mansur Gavriel x Marc Camille Chaimowitz

Iako su poznate po svojim minimalističkim jednobojnim torbama i cipelama, čini se kako dizajnerice brenda Mansur Gavriel – Rachel Mansur i Floriana Gavriel – ipak vole i printeve, samo su tražile pravog suradnika koji bi ih za njih razvio.

 

 

Pronašle su ga u francusko-engleskom umjetniku Marc Camille Chaimowitzu, svjetski poznatom po interdisciplinarnom radu kroz razne medije – od skulptura preko instalacija pa sve do tapeta. Umjetnik koji kroz cijelu karijeru razbija granicu između čiste umjetnosti i primijenjenog dizajna, pokazao se kao savršen odabir.

 

Ekskluzivno za brend dizajnirao je printeve, koji podsjećaju na njegove dobro poznate tapete. Printevi francusko engleskog umjetnika nježnih boja i diskretnog grafizma odlični su se smjestili na minimalističkom dizajnu torbi.

 

Umjetnik i dizajnerice oboje su izrazili oduševljenost suradnjom, prepoznavši jedni u drugome slične estetske i umjetničke vrijednosti: ljubav prema praktičnosti i eleganciji te talent za boje.  Limitirana capsule kolekcija od 12 komada može se nabaviti u londonskom Liberty-u ili preko Mansur Gavriel web stranice.

 

Piše: J.R.
Fotografije: Mansur Gavriel

Pročitajte i...

etna maar

Etna Maar ima novu capsule kolekciju koja slavi slobodu

'Tvoje srce je slobodno. Imaj hrabrosti slijediti ga'- kaže Malcolm Wallace svom sinu Williamu u filmu Braveheart, a u tome je dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik pronašla svoje nadahnuće

"It" komadi blagdanske capsule kolekcije Lei Lou by Alex Dojčinović

Cijenjena hrvatska dizajnerica godinu završava blagdanskom capsule kolekcijom, ali i velikim poslovnim uspjehom - suradnjom s najvećom njemačkom shopping platformom Zalando

Senzualnost i snaga maskulinih elemenata u ženskoj garderobi

Dizajnerski duo LES ÉMAUX predstavlja prvu limitiranu kolekciju

▲ Povratak na vrh