Umjetnički zaokret dizajnerskog dua Coded Edge

24.03.2017.

'Second Skin Project' u suradnji s Martinom Miholić

Modni dvojac Coded Edge na ovosezonski BIPA Fashion.hr donosi modnu priču u kojoj će se predstaviti na jedan nov i drugačiji način. Dizajneri Jure Perišić i Silvio Ivkić odlučili su napustiti standardnu formu modne revije kao najavu transformacije modnog brenda u Coded Edge studio koji će proširiti svoje područje djelovanja na fotografiju, film, dizajn i sve ostale grane umjetnosti kojima se ova dva mlada umjetnika bave.

 

 

Srodnost s Martininim umjetničkim izričajem prepoznali su kroz prethodnu profesionalnu suradnju i komunikaciju te se nametnula logičnim odabirom za ovu kolaboraciju.

Second Skin Project modno je eksperimentalni performans koji je nastao u kolaboraciji Coded Edgea te multimedijalne umjetnice Martine Miholić. Jedinstven i avangardan modni brend svojim će nastupom pokazati kako nije vrijeme za gradnju zidova nego rušenje ukorijenjene diskriminacije i otvaranje srca.

 

„Iako u ovom trenutku svjesno odabiremo ne navoditi direktne reference, primjećujemo kako granice, u najširem značenju riječi granice, koje su nam nametnute ali i one koje ponekad svojevoljno prihvaćamo bilo iz inertnosti, straha ili lucidnog prepoznavanja konteksta, postaju sve opipljivije, bliže i počinju urastati u naše tkivo u našu kožu. Postaju dio nas, postaju našom drugom kožom“, objašnjavaju svoju ideju Jure Perišić i Silvio Ivkić.

 

 

Performans kojeg spremaju u suradnji s Martinom Miholić iskaz je neprihvaćanja klaustrofobičnog stanja u kojem se društvo zateklo, a glazbu za ovaj modni performance radit će hrvatski graveyard pop band Side Project koji već nekoliko sezona kreira glazbu za Coded Edge projekte.

Foto: Coded Edge Studio

Pročitajte i...

Les Émaux odbacuju društvene norme

S naglaskom na suprotnostima

KLISAB iznova oduševio svojom šarmantnom klasikom s pomakom

Kolekcija modnog dvojca na Bipa FASHION.HR-u

GALERIJA Vintage glamur na pisti

Nova kolekcija Ivice Skoke donosi pregršt večernjih toaleta

Proljetni look Ive Šulentić koji volimo

Crvena haljina podiže svaki look, pa i onaj za tjedan mode na Zagrebačkome velesajmu

▲ Povratak na vrh