Umjetnost kao inspiracija

17.05.2016.

Talijanski brend Missoni uskoro će svijetu predstaviti bogatu kolekciju umjetnina koja je poslužila kao inspiracija njihovom prepoznatljivom dizajnu

Iako su prve asocijacije na Missoni moda i prepoznatljivi cik-cak uzorak koji iz sezone u sezonu prevladava kao ključni element razigrane Missoni estetike, najnovija izložba upravo postavljena u londonskom muzeju Fashion and Textiles Museum pokazuje kako je Missoni mnogo više od toga.

Ova izložba posjetiteljima predstavlja umjetnine koje su kroz protekla desetljeća inspirirala osnivače poznatog talijanskog brenda Ottavia i Angelu Missoni.

Izložba će predstaviti djela iz nepregledne Missoni zbirke umjetnina, pretežito umjetnika dvadesetog stoljeća, među kojima su i brojne modernističke slike koje su posebice utjecale na nastanak poznatog Missoni uzorka. Osim slika, izložene će biti i knjige, tapiserije, studije i dijelovi Missoni kolekcija iz proteklih desetljeća s posebnim naglaskom na pletivo.

„Izložba će pokušati pojasniti kreativni proces od inspiracije umjetnošću do njene transformacije u konkretnu modnu kolekciju,“ pojasnio je kustos Luca Missoni nadodavši kako je pravo zadovoljstvo otvoriti svijetu vrata njihova šarenog modnog carstva. Izložba se može pogledati sve do 4. rujna.

Piše: Maja Karnik

Pročitajte i...

Bella Hadid i Adut Akech u Dolini ljubavi

Dok drugi odmaraju, supermodeli rade

Ovo je jedina kuharica koju trebamo za ljetne dane

Obitelj Missoni je izdala kuharicu s njihovim tradicionalnim receptima

Missoni

Hrvatski modeli za Missoni <3

Odlični vizuali za novu kolekciju poznatog modnog imena

Missoni

[OSVOJITE] Missoni predstavlja novi parfem za žene

Drvenasto, voćno-cvjetnu kompoziciju potpisuje Quentin Bisch

Prave modne poslastice u Zagrebu i Dubrovniku

Novi hit brendovi u Maria storeu

▲ Povratak na vrh