Umjetnost i moda u režiji Victorije Beckham

26.06.2018.

Victoria Beckham je svojim kupcima priredila nesvakidašnji šoping doživljaj – vrhunsku izložbu slikarskih velikana u suradnji s aukcijskom kućom Sotheby's

Izložba je otvorena prošlog petka u njenom butiku u ulici Dover Street i trajat će do 27. lipnja kao najava godišnje aukcije Old Masters Sale koju Sotheby’s sad već tradicionalno početkom srpnja održava u Londonu.

Victoria Beckham je za tu priliku odabrala šesnaest glasovitih djela starih majstora slikarstva renesanse te sedamnaestog i osamnaestog stoljeća poput Rubensa ili Lucasa Cranacha koji su se po prvi put našli u modnom okruženju, rame uz rame s Victorijinom prefall kolekcijom. Iako je u svom butiku i ranije predstavljala različite umjetničke projekte i pokrete, ova joj je izložba posebno važna jer javnosti otkriva njenu dosad neviđenu stranu i novootkrivenu ljubav prema umjetnosti.

“Nadamo se da će izložba u ovom prekrasnom modernom prostoru doprinijeti novom dijalogu i zanimanju za umjetnost, čak i u ovo površno doba obilježeno selfijima,” izjavila je Chloe Steady, predstavnica aukcijske kuće. U svakom slučaju odličan marketinški potez i dobrodošao podsjetnik da se mnoge divne i pažnje vrijedne stvari kriju daleko od naših pametnih telefona.

Piše: Maja Karnik
Foto: Instagram

Pročitajte i...

Kako Victoria Beckham radi od kuće?

Nadimak Posh Spice je opravdan!

Kako je Harry Styles učinio traper hlačice vrućima

... dok šeće u vrtu i raspravlja o umjetnosti.

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Odlazak velikana koji je prizemljio Sunce

Sinoć je u 100. godini preminuo jedan od najvećih hrvatskih umjetnika - Ivan Kožarić

7 najcool kožnih haljina

Inspirirane lookom Zoe Kravitz kao Catwoman istražile smo aktualnu ponudu kožnih haljina koje oblače od glave do pete i nismo se razočarale...

▲ Povratak na vrh