Uron u kariranu modu, pernatu avangardu i ode ženskoj snazi

20.11.2019.

Svo bogatstvo kasnojesenske mode od danas na kioscima

Izdanje koje nas vodi iz jeseni u zimu sa stilom konačno je na kioscima! Zavirite u novi Elle koji donosi fashion i beauty trendove – od šljokičastog šarenila do nude monolita, retro revivala do vječnih kožnih komada… Prosinačka je coverstar Nikolina Matičević, ovogodišnja dobitnica Elle Style Awards nagrade za najbolje novo lice modelinga. Njezin je nesumnjivi talent zasjao u objektivu jednog od naših najboljih i najdražih modnih fotografa, Mladena Šarića, u bogatom kariranom editorijalu Queen of Checks, snimljenom na fantastičnoj pozadini radova kiparskog ateljea Lenard. Posve drugačijega senzibiliteta, u editorijalu Birds of Feather fotografkinje Silvije Draz pod umjetničkim i stilističkim vodstvom Craiga Hemminga, Elizabeth Jane Bishop zaigrala se u ekstravagantnim pernatim modnim kompozicijama…

Prosinačko je izdanje Elle magazina u znaku eha najglamuroznije večeri godine, Elle Style Awards, koju je ugostio luksuzni prostor zagrebačkog hotela Esplanade na kojemu su elegantne skulpturice odnijeli oni koji su obilježili proteklu godinu na području mode i umjetnosti. Fotografske suvenire nezaboravne večeri te blic intervjue sa svim fenomenalnim dobitnicima i dobitnicama pregledajte u ekskluzivnoj knjižici u samome srcu broja. Među ovjenčanima osobito se ističe jedna od najznačajnijih hrvatskih umjetnica, Marija Ujević-Galetović, čije mudre i duhovite misli o radu, umjetnosti, društvu i kulinarstvu donosi opsežan intervju.

Kao časopis koji od svojih početaka odaje počast nevjerojatnoj snazi žena i njihovoj neumornoj borbi za ravnopravnost, naše najnovije izdanje donosi i posvetu ženskom prijateljstvu u tekstu Ane Fazekaš Friends, Foes, Frenemies, osvrt na masterclass kultne Anne Wintour iz perspektive Maje Karnik te pogled u povijesni retrovizor prema dizajnericama koje su obilježile modnu prošlost u feljtonu Ane Ahel Žene s iglom, koncem i vizijom. A koje su sve reperkusije razvoja fast fashion fenomena u suvremenom modnom univerzumu, kritički promišlja tekst Nade Mirković naslovljen Fast Fashion ili zašto je moda postala strašno prljav biznis.

U tekstu Dossier: Survivor na temu sekundarne viktimizacije progovaraju neke od najistaknutijih aktivistkinja i posvećenih borkinja za ženska prava, povodom recentnih inicijativa za borbu protiv rodnog nasilja, koje su ovu temu učinile vidljivijom no što je to ikada bila u domaćoj povijesti. Usto je ovoga puta rubrika Elle Ikone s potpisom Tine Lončar posvećena još jednoj moćnoj ženi, Debbie Harry, čiji je turbulentni život ispisan na stranicama novog memoara Face It, prateći uzbudljivu putanju nekadašnje konobarice, go go plesačice i Playboyeve zečice do ultimativne glazbene zvijezde.

Iskoristite ove blage kasnojesenske dane i prošećite do najbližeg kioska po svoj primjerak modnog blještavila i ženske snage koja će vam poslužiti kao pogonska sila za zimske trijumfe!

Fotografije: ELLE, prosinac 2019.

Pročitajte i...

Škola koju volimo

Leadership Masterclass Anne Wintour

Mali uvid u novi ELLE i kako nositi trend sezone

Karirano i Nikolina Matičević pred objektivom Mladena Šarića

Gdje završava moda, a počinje stil? S Elleom u Londonu!

Slavljenički broj ELLE časopisa je na kioscima!

Kako nositi leopard print ove jeseni?

Jedna košulja na 3 kul načina!

▲ Povratak na vrh