Je li Givenchy sasvim promašio na modnoj reviji u Parizu?

30.09.2019.

Givenchy je dao jasne stilske upute, no tko će ih se držati?

Očekujete li vidjeti mnogo smokinga i sofisticiranih večernjih haljina na reviji modne kuće Givenchy? E, pa ne može! U novoj sezoni kreativna direktorica Claire Waight Keller odlučila je spojiti estetiku New Yorka i Pariza i predstavila ultramodernu kolekciju, koja se sastoji uglavnom od osnovnih stvari za svaki dan.

 

Kolekcija koja je predstavljena na modnoj reviji u Parizu uključivala je kožne suknje u mrkva kroju, skinny i podrapane traperice te tamne traper bermude, kao i traper kapute i satenske hlače. Ti komadi su predstavljeni za New York.

 

 

Iz pariške linije pojavile su se svilene bluze s voluminoznim rukavima, elegantne haljine s dubokim dekolteom i poslovnim hlačama, koje su, međutim, dobile novi izgled zbog kombinacije s modnim komadima koje češće vidimo na plaži.

 

 

Zanimljiv spoj svakodnevnog glamura, zaista je bio neočekivan za Givenchy, koji uglavnom vežemo uz statement komade od kože i crnu boju. Je li to modni preokret koji je brendu prijeko potreban i kako će kupci, koji su navikli na određenu dozu elegancije, reagirati? To još nije jasno, no morat ćemo popratiti kroz sljedećih nekoliko mjeseci, hoće li ovaj pokušaj biti uspješan. Mi se dotad pitamo kako će brend opravdati visoke cijene naspram high-street brendova koji slične komade prodaju po puno pristupačnijoj cijeni.

 

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Posjetite pet modnih metropola kroz kultne filmove

Kad već ne možemo mi k njima, neka najstylish gradovi makar na par sati dođu k nama…

Konačno znamo tko je novi kreativni direktor kuće Givenchy

Francuska luksuzna kuća predstavila je nasljednika Clare Waight Keller

Što čeka Givenchy nakon odlaska Clare Waight Keller?

Igra modnih glazbenih stolica nastavlja se unatoč trenutnoj situaciji!

▲ Povratak na vrh