Versace se ispričava za dizajn majice koji je razljutio Kinu

12.08.2019.

Diplomatski zaplet

Nakon žestokih kritika na društvenim medijima u Kini, Versace je objavio izjavu u kojoj priznaje kako je tvrtka pogriješila te izvjestio kako je prestao prodavati majice s printom za koji je Kina tvrdila kako vrijeđa suverenitet države. U izjavi je rečeno kako “poštuje suverenitet kineske teritorijalne države”. Versace je posljednja u nizu internacionalnih tvrtki koja se suočila s kritikom zbog nepoštivanja kineskih teritorijalnih zahtjeva.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Versace (@versace) on


U majicama, čije su slike podijeljene na društvenim medijima, predstavljeni su parovi gradova i država kao što su Milan-Italija i London-UK. Uzorci su također uključivali Hong Kong-Hong Kong i Macau-Macau.

Kina je postala sve stroža u odredbama po kojima strane tvrtke opisuju Hong Kong, koji je dio Kine, ali ima poseban status, nudeći stanovnicima veću autonomiju od one na kopnu. Makao je posebna upravna regija Kine. U objavi je talijanska modna marka rekla kako je prestala s prodajom te da je uništila majice od 24. srpnja.

“Ispričavamo se zbog spora. Volimo Kinu i poštujemo suverenitet kineske teritorijalne države”, stoji u prijevodu Versaceove izjave.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Versace (@versace) on


Umjetnička voditeljica izdavačke kuće Donatella Versace objavila je sličnu ispriku: “Nikad nisam željela nepoštivati ​​kineski nacionalni suverenitet i zato sam se željela osobno ispričati za takvu netočnost i svaku nevolju koja je mogla prouzrokovati,” rekla je na svom Instagram računu.

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Jennifer Lopez izgleda sjajno u novoj Versace kampanji

Inspirirana kultnom haljinom s Grammyja

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

Divlji zapad u Versace stilu

Nova kolekcija kultnog brenda

Donatella Versace svira bubnjeve u novoj Versace kampanji

Spremni smo plesati kako Donatella svira

▲ Povratak na vrh