Armani najuspješniji!

12.12.2013.

Koje su ostale talijanske modne kuće najviše zaradile prošle godine?

Konzultantska tvrtka Pambianco Strategie di Impresa sastavila je listu 50 najboljih modnih brendova u Italiji koji ispunjavaju sve uvjete za izlazak na burzu.

Zanimljivo je da su brojne talijanske modne kuće u vlasništvu osnivača ili njihovih obitelji, što onemogućuje pristup ulagačima izvana.

Giorgio Armani nalazi se na samom vrhu ljestvice najuspješnijih pa bi ulaganje u taj talijanski brend bilo vrlo unosno ako vitalni 79-godišnji dizajner ikad odluči izaći na burzu.

Prošle godine zarada talijanskog modnog maestra dosegnula je impresivne 2,58 milijarde dolara, što ga je s drugog mjesta, na kojem je bio 2011., dovelo na prvo.

Drugo mjesto zauzela je luksuzna kuća specijalizirana za mušku odjeću, Ermenegildo Zegna Group, dok su prošlogodišnji pobjednici Dolce & Gabanna zbog slabijih rezultata prodaje završili na trećem mjestu.

Među prvih pet su i milanska kozmetička tvrtka Kiko i muški modni brend Stefano Ricci.

Armani često upozorava kako je za ugled talijanske mode od velike važnosti da domaći brendovi predstavljaju svoje kolekcije na Milanskom tjednu, ali u posljednje vrijeme malo je ublažio svoj stav.

„Još uvijek smatram da bi svi talijanski brendovi svoje revije trebali održavati u Italiji. No, kao poduzetniku, jasno mi je da je zbog ekonomske situacije posljednjih godina svima potrebno neko vrijeme za reorganizaciju“, izjavio je Armani.

© Cover Media, Imaxtree.com

Pročitajte i...

Giorgio Armani je predstavio prvu kolekciju nakita "Haute Jewelry"

Linija je nastavak na kolekciju mode Armani Privé

Zašto Giorgio Armani modnu reviju seli u Tokio?

Uskoro u "Zemlji Izlazećeg Sunca"

Giorgiju Armaniju se ne sviđa novi Gucci

Talijanski modni dizajner, Giorgio Armani kritički se osvrnuo na Guccijevu "paradu" na Tjednu mode u Milanu

Natural beauty

Oda prirodnoj ljepoti u novoj kampanji Giorgia Armanija

Nova je Armani kampanja naslovljena "New Normal" te promovira prirodnu ljepotu zrele dobi

▲ Povratak na vrh