Još jedna moćna Angela

29.11.2013.

Burberryjeva direktorica Angela Ahrendts odlazi u Apple i postaje članicom famoznog 'geek chica'

Društvu uspješnih, lijepih i moćnih žena u IT sektoru, poput generalne direktorice Yahooa Marisse Mayer ili druge osobe u Facebooku Sheryl Sandberg, pridružila se i bivša generalna direktorica Burberryja Angela Ahrendts odlaskom u Apple.

U listopadu je potvrdila kako će je na čelu britanske modne kuće zamijeniti kreativni direktor Christopher Bailey, koji će se nastaviti baviti i dizajnerskim dijelom posla.

Iako su mnogi bili iznanađeni Angelinom odlukom da napusti kompaniju koja iz godine u godinu raste, ona smatra da je baš sada pravo vrijeme za promjenu.

„Kada sam nedavno najavila da će me Christopher Bailey naslijediti, osjetila sam mir i zadovoljstvo. Čvrsto vjerujem da je on genijalan vizionar i prirodan izbor za vođu Burberryja. Uz to, instinkti mi govore da su on i njegova ekipa potpuno spremni za preuzimanje vodstva,“ napisala je za Ahrendts Linked In.

Angela smatra da Burberry „nikada nije bio jači“, prvenstveno zbog tima i načina na koji se vodi poslovanje. Zbog svega toga njoj je potreban novi poslovni izazov.

Angela i Christopher osobito su se potrudili da tranzicija prođe mirno i glatko, organizirajući razgovore i debate, odgovarajući na svaki upit, čak i u formi videokonferencije kada ne bi mogli doći osobno.

„Kada danas pogledam Burberry, na ‘poluvremenu’ njegovog i mog života, vidim da naš tim i ljudi koji ga vode imaju energije i vizije da ga učine utjecajnim i moćnim tijekom sljedećih 150 godina,“ napisala je Angela.

© Cover Media

Pročitajte i...

Dossier baloner: burna povijest modnog klasika

Pojavljuje se u proljeće i jesen. Pomalo strog, ali neodoljiv, kako ženama tako i muškarcima

Obožavamo sve torbe iz Burberry kolekcije za proljeće!

Topla sezona u znaku britanske modne kuće

Top 5 revija s londonskog tjedna mode

Kako su svoje nove kolekcije prezentirali omiljeni dizajneri

Dočekajte sezonu balonera spremni: 20 divnih high street i high end primjeraka

U potrazi za savršenim proljetno-jesenskim suputnikom

Kendall i sestre Hadid u divnoj Burberry kampanji

Je li ovo "it" kampanja sezone proljeće/ljeto 2020.?

▲ Povratak na vrh