Čini se kako je Rihannin modni brend Fenty doživio fijasko: Što je pošlo po krivu?

10.02.2021.

Što je uzrok zatvaranja brenda megapopularne glazbenice i poduzetnice?

Rihanna i LVMH su zajednički donijeli odluku o privremenom zatvaranju ready-to-wear brenda Fenty, objavljeno je danas. Osnovan 2019., prvi put od 1987. i Christiana Lacroixa, da je grupacija LVMH odlučila osnovati novi brend, prvi originalni brend unutar grupacije sa ženom kao osnivačicom i to još crnom ženom na čelu brenda, fashionisticom koju svi obožavaju – Riri. Kako je dizajn bio svojevrsni nastavak Rihanninog osobnog stila, prognoziran je senzacionalan uspjeh. Što je pošlo po krivu?

Iako su se neki dodaci poput cipela i naočala dobro prodavali, skuplji komadi poput traper jakni za gotovo 1000$ naprosto nisu nailazili na publiku i nisu bili dostupni uobičajenoj klijenteli koja kupuje sve s Rihanninim potpisom. No, to nije jedini problem. Uslijed pandemije, vođenje poslovanja na daljinu, s proizvodnjom luksuznih dobara u Francuskoj i Italiji, postalo je preveliki izazov. Tako da brend zasad staje, ali poručuju, to nije konačna odluka te postoji vjerojatnost da će se nastaviti u (boljoj) budućnosti.

S druge strane, Rihannine druge etikete – Fenty Skin i Savage x Fenty posluju odlično, pa nema straha da je ovo posljednje što ćemo vidjeti od Riri. A možda i album, ipak, nekad, uskoro?

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Ljetna uniforma u jesenskom izdanju

Kako nositi slip haljine kada padnu temperature?

Na čelo modne kuće Pucci dolazi ženska kreativna snaga

Umjetnička direktorica brenda poznatog po kaleidoskopskim printevima postaje Camille Miceli

Sviđalo nam se ili ne, ovaj modni dodatak nosi sve više fashionistica

Hoće li šeširi od umjetnog krzna postati it komad jesenske sezone?

rihanna

Kako miriše Rihanna?

Čini se da se svi celebovi koji su se ikad susreli s Riri slažu da miriše božanstveno, a sada tako mogu mirisati i obični smrtnici

Rihanna široke ruke

Nakon što ju je Forbes službeno proglasio milijarderkom i najbolje plaćenom glazbenicom, Rihanna je svoje društvo počastila novim nakitom brenda Maria Tash

Seksi haljine koje izgledaju kao spavaćice ponovno su in

Hot trend dolazi nam ponovno iz početka 2000.-ih, a nose ga Riri i Ariana Grande

▲ Povratak na vrh