Laboratorio Donà osvojila je prestižnu Platinum A’Design Award

08.12.2020.

Veliki uspjeh domaćeg dizajna - Qwerty Elemental kolekcija osvojila prestižnu Platinum Design Award na A’Design Award & Competition u kategoriji modnih dodataka.

Qwerty Elemental osvojila je prestižnu Platinum Design Award na A’Design Award & Competition u kategoriji modnih dodataka. Torbe iz te kolekcije namijenjene su suvremenoj ženi koja je samosvjesna i usudi se biti svoja. Torbe se mogu koristiti za poslovne prilike, u svakodnevnoj dinamici, ali i za večernje izlaske uz svečaniji «outfit». Ovo priznanje od velikog je značaja za ovaj hrvatski brend i samu dizajnericu jer ocjenjivački žiri, sastavljen od eksperata iz područja dizajna iz više od 100 zemalja, temeljito i vrlo istraživački  propituje sve informacije o  proizvodu i proizvodnom procesu do najsitnijih detalja.

Kao što razvoj pisaćih strojeva pokazuje transformaciju od kompleksne vizualne forme do jednostavnog pročišćenog oblika, tako i ova kolekcija donosi kompozicijski pojednostavljenu, strogu i simetričnu formu. Konstruktivni metalni dijelovi na torbama izrađeni su prema dizajnu-nacrtima, u raznim obrtničkim radionicama i daju torbama arhitektonski izgled. Dvije tipke na prednjoj strani torbe, prepoznatljiv su znak ove kolekcije. Tipkice izrađuje sama dizajnerica koja ima vlastitu proizvodnju tipki od 2013.g.

Nagrađivane Qwerty Elemental torbe izrađuju se u proizvodnom pogonu domaće tvornice Galko koja je opremljena  suvremenim strojevima za izradu kožne galanterije i vrši usluge krojenja i šivanja na visoko kvalitetnoj razini.

Kolekcija Qwerty Elemental predstavljena je ove godine u Italiji u Museum of Outstanding Design u Comou te dva puta u Kini, na Hebei International Industrial Design Week i Xi An Design Complex Exhibition.

Laboratorio Donà je velike uspjehe doživjela i s kolekcijama Donà Couture iQwerty Unique.

Donà Couture je esencija brenda, autobiografska priča koja objedinjuje kreatoričine dvije ljubavi: Veneciju i mehaničke pisaće strojeve. Odrastanje u prisutnosti  venecijanskih “lavorazioni artigianali” oblikovalo je njezin rukopis i vrijednosti koje brend komunicira, a koje upravo u ovoj kolekciji najviše dolaze do izražaja.

Qwerty Unique je ekskluzivna kolekcija unikatnih torbi koja posjeduju skulpturalnu i narativnu kvalitetu. Kolekcija je inspirirana kompleksnom formom najranijih primjeraka mehaničkih pisaćih strojeva. Torbe su dobile nazive po imenima ženskih spisateljica: Virginia Woolf , Oriana Fallaci, Maya Angelou, Marguerite Duras. Ove godine je prestavljena na Zagreb Design Week-u i osvojila nagradu u modnoj kategoriji.

O dizajnerici:

Patrizia Donà je modna dizajnerica i vizualna umjetnica talijansko-hrvatskog porijekla. Rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala na Filozofskom fakultetu, smjer Povijest umjetnosti i Etnologija. Po završetku studija odlazi u Rotterdam gdje upisuje studij Modnog dizajna na Willem de Kooning Academie. Diplomirala je Cum Laude, 2006. Nakon studija radi kod belgijskih dizajnera A.F. Vandevorst u Antwerpenu, te kod istih radi kao stilist na njihovim revijama u Parizu.

Godine 2012. pokreće vlastiti dizajnerski brend Laboratorio Donà.

Dobitnica je pet nagrada za svoje kolekcije torbi. Ove godine njena kolekcija “Qwerty Elemental”osvojila je prestižnu nagradu Platinum A’Design Award 2020.,  dok je kolekcija unikatnih torbi “Qwerty Unique” nagrađena na Zagreb Design Weeku. 

Kolekcija “Qwerty Elemental” predstavljena je ove godine u Italiji u Museum of Outstanding Design u Comou, te dva puta u Kini, na Hebei International Industrial Design Week i Xi An Design Complex Exhibition.

Foto: Vanja Šolin, Damijan Nenadić

Pročitajte i...

lovro krčar

Korzeti i pancirke: Nova kolekcija Lovre Krčara za urbane buntovnike

Glavna zvijezda kolekcije je maskirni uzorak koji se uklapa u sve kombinacije

Nova kolekcija hrvatskog modnog brenda Sommarena

Sinergija forme i funkcije u elegantnim kreacijama za samopouzdane žene

Najglamurozniji ELLE Boutique dosad je u punom jeku

Svratite u Hrvatski glazbeni zavod po najbolje kreacije i na (odgovorno) modno druženje s dizajnerima!

Nepokolebljivi optimizam u kreacijama Mirne Sišul - na novom ELLE Boutiqueu

Akademska slikarica Mirna Sišul ne krije oduševljenje svijetom oko sebe, a to se vidi i u njezinim modnim kreacijama

Pripremite se za modno događanje jeseni – ELLE Boutique u Hrvatskom glazbenom zavodu!

Jesenski Elle Boutique 2020. stiže u Zagreb 07. studenog u sasvim novom ruhu. Pod parolom Moda i glazba se vole – zajedno za Hrvatski glazbeni zavod, održat će se Elleovo modno događanje koje okuplja neke od najboljih domaćih dizajnera pod sloganima #stopostohrvatskidizajn #zajednozamodu #zajednozahrvatskiglazbenizavod. Pridružite nam se i otkrijte najnovije kolekcije po promotivnim cijenama!

▲ Povratak na vrh