Ljubavna priča pariških cipela

28.01.2014.

Pariški brend nudi udobne, ali 'chic' ravne cipelice, a zavoljele su ih i slavne dame poput Pippe Middleton

Osnivač brenda Chatelles, François du Chastel’s, na uspjehu može zahvaliti jednoj posebnoj dami. „Chatelles su počele kao ljubavna priča. Zaljubio sam se u djevojku i darovao joj cipele koje sam dizajnirao. Bile su posebne jer su u unutrašnjosti imale otisnuti stih francuskog pjesnika Victora Hugoa, ‘je ne puis demeurer, loin de toi plus longtemps’ ( ili u prijevodu ‘više ne mogu biti daleko od tebe’)“, prisjetio se za britanski Vogue.

 

 

„Ona se zaljubila u cipele, prekinula sa mnom i otišla s Chatelles cipelicama. Nakon toga sam objavio vlastitu liniju ravnih cipela, a svake u unutrašnjosti imaju otisnuti stih koji sam koristio i u originalu. Vjerujem da djevojke mogu zasjati i izgledati jednostavno, što je vrlo pariški, u ravnim cipelama koje su zavodljiva alternativa visokim potpeticama ili balerinkama“, dodao je François.

Ne samo da kupci dobivaju romantičan stih, već odlučuju o boji resa i mogu dodati inicijale. Cipele dizajnira Tiphaine de Bodman, koja je završila prestižni Central Saint Martins u Londonu i radila za modne velikane poput Alexander McQueena, Kenza i Hermèsa.

François u svoje cipele polaže velike nade i sastavio je listu zvijezda na čijim bi ih stopalima volio ugledati.

„Bilo bi jako zanimljivo kad bi sestre Delevingne i Georgia May Jagger zasjale noseći Chatelles! I prva dama SAD-a, Michelle Obama, bila bi odličan izbor jer su Chatelles stvorene za sve žene koje u ravnim cipelama žele biti lijep i elegantne“, dodao je.

Izvor: Cover Media
Foto: Chatelles

Pročitajte i...

20 divnih cipela koje jedva čekamo nositi ovog proljeća

Najljepši proljetni high street modeli

Milano streetstyle trendovi: cipele i torbe

Posljednji trendovi s milanskih ulica

ELLE Edit: komadi koji garantirano podižu raspoloženje

Pronašli smo najbolje komade žute boje da se suprostavimo ovome sivilu!

▲ Povratak na vrh