Kad dizajnere inspirira sovjetski kič: Maison Margiela lansirao ‘comfort food’ za stopala?

19.03.2021.

Modne suradnje postaju sve neobičnije

Nisu neuobičajene, ali ponekad ipak iznenađuju. Najnovija u nizu modnih suradnji je ona između Maisona Margiele i estonskog repera i konceptualnog umjetnika Tommyja Casha koji nije debitant u svijetu mode. Njegova estetika sovjetskog kiča privukla je već Ricka Owensa koji je s njim radio na izložbi, na nekim odjevnim komadima te je Tommy nosio i njegovu reviju.

Najnovija suradnja s Margielom rezultirala je nekolicinom naizgled nepovezanih predmeta: prugastim i crnim majicama, paketom nejestivih ramen rezanaca i papučama koje izgledaju kao štruce polubijelog kruha. Do suradnje je došlo nakon što je modna kuća Margiela 2019. na reviji puštala reperovu glazbu. Već je te godine, radeći na izložbi s Owensom, Tommy Cash koristio ideju kruha kao papuča, a ideju je razradio u ovoj trompe l’oeil verziji s Margielom. Izgleda bizarno, ali istovremeno i jako udobno?

Još čudnije su njegove tenisice nastale u suradnji s adidasom. ‘Kada sam rekao adidasu da za našu suradnju želim napraviti najduže cipele na svijetu, rekli su: WTF, Tommy. Pet mjeseci kasnije, evo nas’, otkrio je Tommy na svom Instagram profilu i dokazao da je čovjek od riječi koji svoje najluđe zamisli provodi u djelo. Pitanje -zašto- ostavit ćemo za neku drugu prigodu.

Njegovo poigravanje s modom ne staje na suradnjama već mu je moda inspiracija u glazbi i vizualnom identitetu. Za ‘Mute’, tri pol minute tišine, koju uspoređuje s Maljevičevim ‘Crnim kvadratom’, parafrazirao je ikoničku sliku supermodela Naomi Campbell, Cindy Crawford, Stephanie Seymour i Tatjane Patitz okruživši se mladim modelima.

Što je sljedeće, pitamo se, zaintrigirani.

Piše: K.S.

Foto: Instagram tommycashworld

Pročitajte i...

ahluwalia x ganni

Neobična modna suradnja s održivim predznakom: Ahluwalia x Ganni

Ključne riječi koje opisuju ovu kolekciju: održiva moda i londonska klupska scena

gucci

Modni spoj za totalni luksuz: Gucci i Balenciaga udružili snage

Modna kuća Gucci ove godine slavi veliki jubilej: 100. godišnjicu postojanja, a tim je povodom kreativni direktor Alessandro Michele povukao neočekivane modne poteze i predstavio fantastičnu kolekciju

Louis Vuitton Fornasetti

Neobična modna suradnja Louisa Vuittona i Fornasettija

Kreativni dijalog između modne kuće i atelijera spaja antičku umjetnost i suvremeni dizajn

H&M s ponosom najavljuje suradnju s irskom dizajnericom Simone Rocha

Zabilježite 11. ožujka u svoje kalendare jer tada stiže fantastična kolekcija Simone Rocha x H&M za cijelu obitelj!

▲ Povratak na vrh