“Obožavam pomagati mladim poduzetnicama”

21.09.2020.

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović kraj mentorstva u zanimljivom poslovnom projektu proslavila večerom s uglednim hrvatskim poslovnim ženama

Završetak sudjelovanja u jednom hvalevrijednom projektu za pomoć i podršku ženama u poduzetništvu, naša uspješna dizajnerica Aleksandra Dojčinović zaključila je organizacijom večere s povodom, na kojoj je ugostila svoje prijateljice i poslovne partnerice.

U projektu čiji je primarni cilj stvoriti bolji svijet za žene u poduzetništvu, Aleksandra je kao višestruko nagrađivana mlada poduzetnica bila jedna od mentorica, uz bok s ekspertima iz raznih drugih područja, od sveučilišnih profesora do digitalnih stručnjaka. Dojčinović je s polaznicima podijelila i brojna vlastita poduzetnička iskustva, ona dobra, ali i ona manje dobra koja su joj također, reći će, pomogla da postane ono čemu i one teže – inicijatorica i liderica nečeg novog, bez straha od predrasuda.

-Biti mentor uvijek je u isto vrijeme čast, ali i velika obveza. Međutim, ovdje je bila riječ o projektu gdje sam ja svoja na svom, jer sam iz prve ruke mogla curama ispričati ono što sam i sama prošla. Jako sam sretna što je sve dobro završilo i veselim se sličnim projektima u budućnosti jer bi, vjerovali ili ne, svijet bio bogatiji za čak pet bilijuna dolara kada bi u poduzetništvu bio jednak broj žena i muškaraca – otkrila nam je Aleksandra zanimljiv podatak.

Iako su još uvijek aktualna pandemija i lockdown dodatno utjecali na cjelokupnu situaciju u ženskom poduzetništvu, Dojčinović je mišljenja da se žene s vizijom, već je upravo sada pravo vrijeme za početak realizacije određenog plana. 

-Sigurna sam da su to cure s kojima sam radila usvojile i da ćemo uskoro imati nekoliko snažnih ženskih poslovnih liderica u našoj zemlji, u kojoj je broj žena u poduzetništvu i dalje jako nizak, svega nas je 22 posto – govori Aleksandra koja je kraj još jednog uspješnog projekta proslavila uz, naglašava, sve propisane epidemiološke mjere, večerom u Dubravkinom putu, na koju je, između ostalih, pozvala….

-Za mene je neizmjerno bogatstvo činjenica da sam kraj svog mentorstva mogla proslaviti u društvu žena koje su moja poslovna i životna inspiracija i presretna sam što su se odazvale i podržale me točno onako kako bi se sve žene u poduzetništvu međusobno trebale podržavati i uvažavati. To je poruka koju sam, zajedno s njima, htjela poslati i ponosna sam što smo u tome uspjele – zaključuje Dojćinović.

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

Adele kao kandidatkinja u reality showu "The Bachelor"

Dugoiščekivani novi album Adele još nije završen, ali je ovog vikenda pokazala da osim pjevačkih posjeduje i glumačke sposobnosti

Flying solo

Od bijesne usidjelice do crazy cat lady - solerice tradicionalno nemaju atraktivnu reputaciju, no suvremene studije pokazuju da su najsretnija skupina na svijetu upravo - single žene. U društvu u kojem se čini da je osnovna mjerna jedinica par, ostati slobodan na duge staze još je tabu i dok sve više mladih ljudi napušta uvriježene ljubavne obrasce, a mnogi istražuju aromantični spektar, je li vrijeme da redefiniramo odnos prema sretnom soliranju?

Louboutinke nikad dostupnije

Blake Lively otkrila svoje umjetničke talente i privukla pozornost Louboutinkama koje si svatko može priuštiti!

ELLE intervju: Sabina Socol

Pariška stilska ikona otkrila nam je sve o novoj capsule kolekciji u suradnji s brendom b.Fleurs!

Cancel culture

Je li kultura otkazivanja legitiman način kažnjavanja, nepromišljenih, dijaboličnih i politički nekorektnih, moderna verzija osvetnički nastrojene rulje s vilama ili Ricky Gervais ima pravo kad kaže:“To što ste uvrijeđeni, ne znači da ste u pravu!”

Zapravo ljubav ili samo prijateljstvo? Tračevi o Anni Wintour i Billu Nighyju uzeli maha

Anna Wintour navodno skinula... sunčane naočale! Mnogi u tom malom znaku opuštanja od održavanja imidža vide ljubavni zov

▲ Povratak na vrh