Objavljen je datum ovogodišnje Met gale! (jedva smo dočekali)

met gala
13.04.2021.

Fantastična dobrotvorna večer koja utjelovljuje sjaj i glamur vraća se nakon prošlogodišnje stanke

Pandemija je zaustavila gotovo cijeli svijet, uključujući i brojne glamurozne crvene tepihe te nas zakinula za omiljenu razbibrigu – ocjenjivanje toaleta slavnih uzvanika. Jedna od najzanimljivijih svakako je i Met gala koja se obično održavala prvog ponedjeljka u svibnju, a posljednji je put održana 2019. s temom Camp: Notes on Fashion koja je iznjedrila neke nezaboravne kreacije.

Prošle je godine preskočena uslijed pandemije, a čini se da će se ove održati, no nešto kasnije. Met gala najavljuje izložbe koje organizira Costume Institute Metropolitan Museum of Art u New Yorku, muzeja koji danas obilježava 151. godišnjicu postojanja.

Costume Institute ove godine slavi 75. godišnjicu i tom prigodom priprema izložbu u dva dijela. Prvi dio, ‘In America: A Lexicon of Fashion’ otvorit će se u Anna Wintour centru 18. rujna 2021., a druga, ‘In America: An Anthology of Fashion’ je predviđena za svibanj 2022. u American Wingu muzeja, te će obje trajati do rujna 2022.

Tim se izložbama želi odati počast američkoj modi i dizajnerima, iskoristiti postojeće muzejske kolekcije, te prikazati suvremeno stvaralaštvo američkih dizajnera i istražiti američki identitet. U pandemijskoj godini teme održivosti stavljene su u fokus, te su mnogi ponovno ‘otkrili’ lokalnu proizvodnju. Kustos Andrew Bolton smatra da su američki dizajneri predvodnici promjena u promišljanju tema održivosti, različitosti i inkluzivnosti te želi američkoj modi vratiti moć pričanja priče.

Izložbi će prethoditi gala večera koja generira većinu sredstava za Costume Institute, a najavljena je za 13. rujna 2021., što znači da imamo konkretan datum kada ćemo moći prolistati galerije slika i vidjeti što su odjenuli uzvanici. Jedva čekamo!

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Mlade snage Met gale

Jedan od najglamuroznijih modnih događaja godine održat će se u rujnu, a modno događanje predvodit će neka od najzanimljivijih mladih lica

Što se krije iza nove teme Met Gale?

Virginia Woolf bit će naratorica Met Gale 2020

Najbolja beauty izdanja s ovogodišnje Met Gale

Moderne Barbie lutke i raskošne krune, koja su nas još beauty izdanja oduševila ove godine?

▲ Povratak na vrh