Objavljen je datum ovogodišnje Met gale! (jedva smo dočekali)

met gala
13.04.2021.

Fantastična dobrotvorna večer koja utjelovljuje sjaj i glamur vraća se nakon prošlogodišnje stanke

Pandemija je zaustavila gotovo cijeli svijet, uključujući i brojne glamurozne crvene tepihe te nas zakinula za omiljenu razbibrigu – ocjenjivanje toaleta slavnih uzvanika. Jedna od najzanimljivijih svakako je i Met gala koja se obično održavala prvog ponedjeljka u svibnju, a posljednji je put održana 2019. s temom Camp: Notes on Fashion koja je iznjedrila neke nezaboravne kreacije.

Prošle je godine preskočena uslijed pandemije, a čini se da će se ove održati, no nešto kasnije. Met gala najavljuje izložbe koje organizira Costume Institute Metropolitan Museum of Art u New Yorku, muzeja koji danas obilježava 151. godišnjicu postojanja.

Costume Institute ove godine slavi 75. godišnjicu i tom prigodom priprema izložbu u dva dijela. Prvi dio, ‘In America: A Lexicon of Fashion’ otvorit će se u Anna Wintour centru 18. rujna 2021., a druga, ‘In America: An Anthology of Fashion’ je predviđena za svibanj 2022. u American Wingu muzeja, te će obje trajati do rujna 2022.

Tim se izložbama želi odati počast američkoj modi i dizajnerima, iskoristiti postojeće muzejske kolekcije, te prikazati suvremeno stvaralaštvo američkih dizajnera i istražiti američki identitet. U pandemijskoj godini teme održivosti stavljene su u fokus, te su mnogi ponovno ‘otkrili’ lokalnu proizvodnju. Kustos Andrew Bolton smatra da su američki dizajneri predvodnici promjena u promišljanju tema održivosti, različitosti i inkluzivnosti te želi američkoj modi vratiti moć pričanja priče.

Izložbi će prethoditi gala večera koja generira većinu sredstava za Costume Institute, a najavljena je za 13. rujna 2021., što znači da imamo konkretan datum kada ćemo moći prolistati galerije slika i vidjeti što su odjenuli uzvanici. Jedva čekamo!

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

in america: the lexicon of fashion

Izložba 'In America: A Lexicon of Fashion' istražuje emocionalnu moć mode

Izložba njujorškog Costume Instituta kao i svake godine privukla je mnogo pozornosti, a ove se godine bavi raznolikošću američke mode

Beauty trend s Met gale: Kristalići u kosi i na očima

Dodajmo malo sjaja večernjim lookovima!

Nisu nam promakle ove holivudske reference s Met gale

S obzirom na temu ovogodišnjeg eventa, bilo je za očekivati da će neke inspiraciju pronaći u bogatoj povijesti američke kinematografije

Još jedna Met gala je iza nas - pogledajte red carpet lookove

Tema ovogodišnje Met gale bila je 'američka neovisnost', no neki outfiti bili su 'neovisniji' od nje

Mlade snage Met gale

Jedan od najglamuroznijih modnih događaja godine održat će se u rujnu, a modno događanje predvodit će neka od najzanimljivijih mladih lica

▲ Povratak na vrh