Pozadina ‘anđeoske’ revije

04.12.2013.

Producentica revije Victoria's Secret otkriva što sve treba učiniti da bi nastao jedan od najglamuroznijih showova na svijetu

Monica Mitro nazaslužnija je osoba za blještav izgled piste kojom se jednom godišnje prošetaju najljepše manekenke na svijetu odjevene u glamurozno seksi rublje američkog brenda Victoria’s Secret.

U intervjuu za britansku Graziju producentica Mitro otkriva da svaka revija Victoria’s Secret uključuje desetine ljudi, od električara do dizajnera.

Mitro je posljednjih 20 godina ključni dio čitavog ‘proizvodnog procesa’, od prvog dogovora do posljednjeg izlaska na reviji. Ona je uvela tradiciju predstavljanja grudnjaka vrijednog  milijun dolara, koji je prije 17 godina prvi put prošetala Claudia Schiffer.

„Punih devet mjeseci angažirani su svi, od mene preko scenografa, rasvjete i dizajnera do, naravno, anđelica“, izjavila je Monica.

Kostim se izrađuju mjesecima i iziskuju velik trud. Svaki komad je ‘couture’ i pripada visokoj modi jer je jedinstven i neponovljiv.

„Naše krojačice na nekim kostimima rade mjesecima. Ove smo godine imali poseban komad koji je nastao 3D-printanjem. Manekenka Lindsay Ellingson morala je otići MRI skeniranje  kako bismo joj uzeli precizne mjere tijela.“

Ovog sudenog Victorijinom pistom prošetalo je 40 modela. Monica je sretna što je svojim radom sudjelovala u lansiranju tolikih ‘anđelica’ u velike visine top-modela.

„Kad vas angažira Victoria’s Secret, možete biti sigurni u uzlet karijere. Kao primjer, dovoljno je imena Mirande Kerr, Alessandre Ambrosio ili Candice Swanepoel. Čim su postale naše ‘anđelice’, stekle su globalnu slavu.“

U međuvremenu su se pojavile glasine da je 27-godišnja australska manekenka Jessica Hart izletjela iz VS-ova anđeoskog jata.

Navodno su joj zamjerili izjavu da se Taylor Swift ‘ne uklapa’ u društvo top-modela nakon što je mlada pjevačica nastupila na ovogodišnjoj reviji.

Iako je Jessica naknadno pokušala ublažiti svoju izjavu, New York Post je objavio da neće biti pozvana na reviju iduće godine niti će snimati katalog Victoria’s Secret.

© Cover Media, Getty Images

Pročitajte i...

Candice Swanepoel dočekala drugo dijete

Victoria's Secret anđelica je rodila drugog sina

Svi zabranjuju krzno, a što je s perjem?

U jeku sve glasnije kampanje protiv korištenja životinjskog krzna u modnoj industriji, organizacije za zaštitu životinja napominju kako i perje zaslužuje jednaku pozornost

Tko je lice s naše naslovnice?

Tko je Zlata Mangafic, njemački top-model srpskih korijena, zvijezda naše naslovnice i lice za kojim se otimaju dizajneri od New Yorka do Pariza? Ekskluzivno za Elle otkrivamo djevojku koju želi čitav modni svijet!

Kendall Jenner

Novo priznanje za Kendall Jenner

Naslovnica francuskog Voguea za 19 - godišnju manekenku i model

Topmodel

Kako postati idući topmodel?

Tim stručnjaka američkog Sveučilišta Indiana proveo je zanimljivo istraživanje

▲ Povratak na vrh