Stefanu je dosta čekanja

Stefano Pilati YSL F12
13.11.2013.

'Budućnost mode je u kolekcijama koje su trenutačno dostupne kupcima', smatra bivši YSL-ov i aktualni Zegnin dizajner Stefano Pilati

Talijanski dizajner Stefano Pilati čini sve kako bi izbjegao šestomjesečni ‘vozni red’ koji u modnoj industriji diktiraju predstavljanja sezonskih kolekcija.

„Kada je nešto zaista lijepo i kada nešto želim, hoću to odmah kupiti, a ne čekati pola godine,“ pojasnio je za portal WWD.

Podsjetimo, nakon punog desetljeća ravnanja modnom kućom Yvesa Saint Laurenta Stefana je prošle godine naslijedio Hedi Slimane i promijenilo sve što se dalo, od imena do looka tog francuskog brenda.

Pilati se tada pridružio Ermenegildu Zegni kako bi oživio žensku liniju Agnona talijanskog brenda koji se proslavio muškim odijelima, ali i kako bi za Zegnu kreirao visoku modu.

Agnona

‘Collezione Zero’, premijerna kolekcija Stefana Pilatija za Agnonu (izvor: Elle.com)

Prvu Agnoninu kolekciju nazvanu Collezione Zero Stefano je predstavio tijekom nedavno održanog Milanskog tjedna mode. Kako je linija prepoznatljiva po kašmirskim i vunenim komadima, što je inače specijalnost njegova potpisa, dizajner je osvježio Agnonine klasične krojeve asimetričnim oblicima.

Za razliku od ostalih dizajnerskih komada, posjetitelji su Stefanove mogli odmah naručiti i kupiti jer je dizajner svoju ‘nultu kolekciju’ predstavio unutar Agnonina konceptualnog butika u Milanu.

To je još jedan Stefanov pokušaj da kupcima približi svoju odjeću, a ne da je samo gledaju kako promiče pistom i onda još mjesecima čekaju da se željeni modeli pojave u buticima.

“Ovo je bilo dobro iskustvo,“ izjavio je Pilati. “Agnona je iziskuje mnogo truda, ali i nagrađuje. Budite uvjereni da ćemo lijepe i zanimljive primjerke ponuditi i sljedeće sezone. No nije isključeno da bi Agnona mogla ponuditi nešto novo i prije tog ‘propisanog’ termina. Naravno, i dalje ćemo se držati pravila da su sve kreacije odmah dostupne u našim dućanima.“

© Cover Media, Imaxtree.com, Elle.com

Pročitajte i...

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

Hedi Slimane u ekskluzivnom intervjuu prvi put progovorio o sutrašnjoj reviji Celinea

Francuski Le Figaro razgovarao je s novim kreativnim direktorom Celinea nakon mjeseci medijske šutnje

Obožavatelji podijeljeni oko novog vizualnog identiteta modne kuće Celine

Ususret tjednu mode Hedi Slimane je predstavio prve promjene koje uvodi kao kreativni direktor modne kuće Celine

▲ Povratak na vrh