Stručnjaci već predvidjeli boju koja će obilježiti 2023. godinu: Upoznajte ‘Digital Lavender’

digital lavender
07.05.2021.

Adaptirajte svoje ormare za 2023. godinu već danas bojama koje slute na boljitak i sklad

Za 2021., Pantone je odabrao dvije boje godine, nijanse koje simboliziraju otpornost i nadu. ‘Ultimate Gray’ i ‘Illuminating’ pozivaju na opći optimizam, u trenutku kada nam je upravo to i najpotrebnije. Pantone je opisao boje kao: ‘jarku i veselu žutu koja inspirira živošću – zagrijavajuća žuta sjena prožeta solarnom snagom.’ Ultimate Gray, poput kamenčića, simbol je ‘čvrstih i pouzdanih elemenata koji su vječni i pružaju čvrste temelje.’

U 2022. godini očekujemo komade u boji ‘Orchid Flower’ – intenzivna i energizirajuća nijansa ljubičaste, koja je podobna za sve nadolazeće sezone.

A, iako možda preuranjeno, već znamo sve o bojama koje će krasiti 2023. godinu.

Stručnjaci za boje Coloro i dijagnostičari trendova WGSN-a, pretpostavljaju da će ‘Digital Lavender’, poznata i kao Coloro: 134-67-16, biti nijansa koja će obilježiti 2023. godinu.

Unatoč činjenici što profesionalci surađuju gotovo dvije godine unaprijed kako bi odabrali pigment koji će obilježiti 2023., dijagnostičari uviđaju da ‘Digitalna Lavanda’ već sada ima značajnu digitalnu ili online prisutnost, te se progresivno pretapa u ‘real life’.

Instagram: WGSN

Komentirajući izbor ‘Digitalne Lavande’, voditeljica Coloro sadržaja, Joanne Thomas, izjavila je: ‘Kako potrošači pronalaze utjehu i udobnost nastanjujući virtualni prostor, utjecaj video igara i virtualne stvarnosti postat će sveobuhvatan, iskrivljujući granice između internetskih mreža i izvanmrežnog postojanja. ‘Digitalna Lavanda’, naša boja godine za 2023., označava onu stabilnost, spokoj i digitalni eskapizam koji su mnogi od nas ugradili u svoje rituale oporavka kako bismo zaštitili i poboljšali svoje mentalno zdravlje u izazovnim vremenima’.

Prema ‘Color Matters’, ljubičasta boja predstavlja magiju, misterij, duhovnost, podsvijest, kreativnost, dostojanstvo i kraljevstvo, te upravo oživljava sva ta značenja više od bilo koje druge nijanse. ‘Digitalna Lavanda’ predstavlja vrstu bijega od realnosti i gotovo smo sigurni da će se upravo ova nijansa došuljati u proljetne i ljetne kolekcije 2023.

Nadalje, Coloro i WGSN predstavili su četiri dodatne ključne boje, za koje vjeruju da će definirati sezonu proljeće/ljeto 2023. godine.

Luscious Red (Coloro: 010-46-36) očitava se kao hiper-stvarna’, ‘uronjena’ i ‘senzualna’.

Instagram: WGSN

Sundial (Coloro: 028-59-26) je ‘autentičan, skroman i organski’.

Instagram: WGSN

Približno Digitalnoj lavandi, Tranquil Blue (Coloro: 114-57-24) izaziva osjećaj bistrog i hladnog spokoja. Napokon, relaksirajući Verdigris (Coloro: 092-38-21) odiše digitalnom retro estetikom.

Dok pokušavamo preživjeti 2021. i nadamo se da će nadolazeće godine biti drugačije od prethodne dvije, vjerojatno ni ne razmišljamo o bojama koje će oblikovati 2023. No WGSN i Coloro tvrde da će nasljedstvo koje COVID-19 ostavi iza sebe donijeti velike promjene u industriji. Stoga, za nadolazeće sezone, biraju kromatične i vibrantne nijanse – koje slute na boljitak, smiraj i sklad.

Piše: Matija Max Vidović

Foto: Profimedia, Instagram caradelevigne

Pročitajte i...

muška moda

Menswear proljeće/ljeto 2021: Što dečki nose ovo proljeće i ljeto?

Očekujte široka odijela, povratak bomberica, debitiranje pastela i udobnost

Je li pandemija utjecala na modne trendove?

Pripremite se za zabavan i jednostavan shopping uz 'Fashion Trend' analizu koju je provela modna tražilica Glami.hr

ogrlice

Kako nositi nanizane ogrlice po uzoru na fashionistice?

EmRata, Dua Lipa, Bella i Riri obožavaju kombiniranje različitih oglica, a jasno je i zašto: izgleda vrlo cool!

rachel green

Povratak u budućnost: Slip haljine koje bi Rachel Green nosila u 2021.

S revivalom devedesetih potražili smo inspiraciju u garderobi modne ikone tog doba: Rachel koju je utjelovila Jennifer Aniston

Opet se nosi omiljena obuća Audrey Hepburn - odabrali smo 20 modela

Audrey je balerinke imala u svim bojama, a ove sezone možemo i mi

▲ Povratak na vrh