Tako se pomaže!

Iva Šulentić i Đurđa Grozaj
07.11.2013.

Dreft je zaposlio žene iz Udruge Kamensko. Pogledajte o čemu je riječ u videozapisu o njihovoj časnoj borbi za pravo na plaćeni rad

Kao zaštitnik boja i oblika odjeće, Dreft je ženama iz Udruge Kamensko osigurao posao angažiravši ih u proizvodnji promotivnih crvenih šalova, simbola borbe, ustrajnosti i ljubavi prema poslu koji obavljaju.

Posljednje dvije godine svjedoci smo borbe bivših radnica tvornice Kamensko za osnovna ljudska prava, prvenstveno prava na plaćeni rad i vlastito dostojanstvo. Grupa tih iznimnih i ustrajnih žena osnovala je Udrugu Kamensko kako bi osigurala posao dijelu radnica.

„Iako nam se mnogi javljaju, mi ne želimo pomoć u doslovnom smislu riječi. Mi želimo posao i ne bježimo od rada. Bile smo jako ponosne kada nas je kontaktirao tim Drefta sa zahtjevom da proizvedemo crvene, promotivne šalove. Kako volimo reći, to je narudžba sa srcem i ljubavlju.

Šal je jednostavan a opet poseban. Na svojim krajevima krojen je u špiceve kako bi nas svakoga dana podsjetio da život nije ravna linija. Sretne smo da smo dobile ovaj posao i da koračamo prema svom cilju koji se zove neovisnost“, rekla je predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj.

Imajući na umu potrebu svojih kupaca za pravilnom njegom odjeće, Dreft je u prostorima Udruge Kamensko u Zagrebu predstavio posebnu, ljudsku i žensku priču koja je inspirirala Dreft na novi modni projekt.

„Dreft godinama podupire i prati hrvatsku modnu scenu. Glavni je sponzor jednog od najvećih modnih događaja u Hrvatskoj, Dreft Fashion Weeka Zagreb (DFWZ), utemeljitelj je natječaja Dreft Next Generation u kojem podupire i pomaže mladim i obrazovanim ljudima u pripremi i izlaganju njihove prve kolekcije.

Dreft je organizirao stručna predavanja studentima modnog dizajna, surađivao s hrvatskim modnim dizajnerima, a sada predstavlja suradnju koja dotiče povijest, sadašnjost i budućnost – suradnju s radnicama bivše tvornice Kamensko, ujedinjenih u Udrugu Kamensko.

Radi se o izradi crvenog promotivnog šala koji u susret nadolazećem DFWZ-u odgovara gotovo svakoj modnoj kombinaciji“, izjavila je predstavnica Drefta Katarina Štimac.

Za posjetitelje skorog Dreft Fashion Weeka Zagreb Dreft je pripremio i posebnu ‘Knjigu impresija’ s utkanim elementima u crvenoj boji koji simboliziraju strast prema onome što jesmo i što želimo biti.

‘Knjiga impresija’ bit će dostupna na Dreftovom corneru u Hypo centru za sve poruke potpore hrabrim ženama iz Udruge Kamensko. Po završetku DFWZ-a uručit će je Udruzi Kamensko u trajno vlasništvo kao podsjetnik na ovaj, samo jedan u nizu projekata na kojima će raditi.

Dreft je glavni sponzor Dreft Fashion Weeka Zagreb koji se održava od 20. do 23. studenog 2013. u zagrebačkom Hypo centru.

Foto: press

Pročitajte i...

Snažna i lijepa

Nova kampanja za Kralj&Krajinu

Neosporni talent

Dizajnerski duo Kralj&Krajina osvaja domaću modnu scenu

Razuzdana zabava

Drugu večer Dreft Fashion Weeka Zagreb obilježila je kolekcija dizajnerskog imena Tzuji London

Kralj&Krajina predstavljaju prvu kampanju

Mladi dizajnerski duo Kralj&Krajina, koji je prvom kolekcijom prikazanom na nedavnom Dreft Fashion Weeku Zagreb osvojio modnu kritiku i publiku, lansirao je prvu modnu kampanju

Dreft Next Generation

Dreft Next Generation

Mlada dizajnerica Sara Lončarić pobjednica je četvrtog modnog natječaja Dreft Next Generation

DFWZ SS 2014 otvorenje

Moda je više od odjeće

Uoči večerašnjeg početka Dreft Fashion Weeka Zagreb, zavirite u ormar modne blogerice i modela Anite Dujić Veljače

▲ Povratak na vrh