Viktor & Rolf slave 25. godišnjicu dramatičnom monografijom

28.06.2018.

Dvojac nam priprema uvid u njihov magičan svijet

Nizozemski dvojac Viktor Horsting i Rolf Snoeren svoje su modno putovanje započeli 1993. i od samih se početaka odlučili za drugačiji smjer. Balansirajući negdje na granici mode, teatra i performansa, uspjeli su ostvariti i komercijalan uspjeh te danas s pravom slove za jedan od najzanimljivijih i inovativnijih brendova na pariškom Tjednu visoke mode.

Svoju su veliku obljetnicu odlučili obilježiti slavljeničkom monografijom pa su pod okriljem izdavačke kuće Phaidon pripremili zaista neobično i dramatično izdanje. Pri tome je presudnu ulogu imala Irma Boom, grafička dizajnerica koja je u dizajn monografije preslikala iste principe kojima se Viktor&Rolf vode kod dizajniranja svojih magičnih kolekcija – dovitljivost, eksperimentiranje i kršenje svih pravila.

Rezultat je zaista drugačija i posebna knjiga koja osim fotografija njihovih najpoznatijih kreacija sadrži skice i osobne uspomene dizajnera. Podijeljena je u osam dijelova od kojih svaki predstavlja važne teme ili godine njihove karijere otkrivajući osobni svijet dizajnera iz sasvim drugačije perspektive. “Ova knjiga čitatelje poziva da otkriju pozadinu našeg ludila,” stoji na naslovnici izdanja koje u prodaju kreće 6. srpnja. Jedva čekamo!

Piše: Maja Karnik
Foto: Profimedia / Phaidon

Pročitajte i...

Nanny Fine - neočekivana modna inspiracija 2020.

Modnu inspiraciju potražile smo u camp ikoni 90-ih i pronašle komade od umjetnog krzna koji vrište: Miss Fiiiiine!

Sheriff & Cherry slavi prvih deset, knjigom!

Domaći modni brend s međunarodnom slavom započinje proslavu svog desetog rođendana retrospektivnom monografijom Cherry Crew Book

Casual elegancija nikada nije izgledala privlačnije – Delight by Ivan Friščić

Poput kameleona, ljepota svakog komada iz kolekcije je u tome što ga je moguće nositi zasebno, a s druge strane, moguće ga je uz neki detalj potpuno transformirati i prilagoditi određenoj prigodi

Punk meets poetry - nova kolekcija Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood

Vizija održive mode i esencijalnih komada u novoj kolekciji Vivienne Westwood.

Lady Di 1990-ih kao modna inspiracija za 2020-e

Mom jeans, biciklističke hlačice, sakoi s dvostrukim kopčanjem... trebamo li nastaviti?

Styling trik koji trendseterice obožavaju

Ne ulicama modnih metropola primijetili smo styling trik koji uvijek izgleda sjajno

▲ Povratak na vrh