Sada napokon možemo imati ormar po uzoru na Cher Horowitz iz filma ‘Clueless’

clueless
26.04.2021.

Neki snovi iz djetinjstva se ostvaruju zahvaljujući suvremenim tehnologijama

Od kultnog teen filma prošlo je preko 25 godina, no neke detalje nikada nećemo zaboraviti, a jedan od njih svakako je digitalizirani ormar Cher Horowitz u kojem slaže svoje modne kombinacije. A sada zahvaljujući novoj tehnologiji i mi možemo digitalizirati vlastitu garderobu te slagati outfite baš po uzoru na Cher.

Često se događa da stojimo pred prepunim ormarom i pomislimo ‘nemam što obući’, a budimo iskreni, nakon godine provedene u tajicama i trenirkama, na brojne smo, nekoć omiljene komade, sasvim zaboravili. Nova aplikacija Whering kao jedan od ciljeva ima omogućiti nam uvijek dostupan uvid u vlastitu garderobu, kako bi na taj način mogli bolje i kreativnije planirati svoje lookove, ali i spriječiti impulzivan shopping.

Za početak, kako bismo digitalizirali svoju garderobu, potrebno je fotografirati svu odjeću i modne dodatke koje posjedujemo i uploadati ih na aplikaciju. Aplikacija će ih uredno izrezati i označiti za lakše snalaženje. U Wheringu možemo slagati kolaže i kombinacije, ali i dobiti autosugestije kada nemamo inspiracije.

Aplikacija predlaže i neke ‘eco-friendly’ komade iz održivih kolekcija koje možemo dodati svojoj garderobi, no, tvorci aplikacije željeli su promovirati i održiviji stav prema modi i odijevanju, pa će aplikacija pokazivati i koliko smo puta nosili određeni komad odjeće te kako naša garderoba utječe na okoliš.

U budućnosti namjeravaju pokrenuti jedinstveno tržište unutar aplikacije za preprodaju odjeće, kako bi na taj način produžili vijek trajanja pojedinih komada odjeće i time smanjili ugljični otisak i zagađenje.

‘Osnovala sam Whering u lipnju 2020. iz želje da promijenim način na koji komuniciramo odjećom. Moj je cilj stati na kraj kulturi bacanja odjeće’, izjavila je osnivačica i CEO Wheringa Bianca Rangecroft, koja smatra da ćemo, s pravim sustavom i uvidom u ono što već posjedujemo i koliko to zaista nosimo, izvući maksimum iz svog ormara te tako napraviti pozitivne promjene na okoliš.

Više o inovativnim i pametnim rješenjima čitajte na novom portalu Adria Medije Zagreb – Smartlife, koji informira i educira o primjeni digitalnih rješenja i njihovom uvođenju u život i poslovanje.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

ferragamo

Zaigrajte videoigricu koja spaja modu, kinematografiju i Milano

Tražite nešto za opuštanje pod pauzom? Možda malo treniranja moždanih vijuga u kombinaciji s visokom modom?

smartlife portal

Adria Media ima novi portal Smartlife koji pokreće pametne promjene

Riječ je o prvom premium portalu o pametnoj tehnologiji koji će informirati i educirati o primjeni digitalnih rješenja te uvođenju pametnih digitalnih promjena u život i poslovanje.

Modna inspiracija: "Clueless"

25 godina nakon, "Clueless" moda je ponovno "in"

5 aplikacija za meditaciju koje pomažu u opuštanju

Kako lakše zaspati uz pomoć Matthewa McConaugheya

Clueless se vraća!

Ovaj put kao serija

Aplikacija koja otkriva kopije među luksuznim torbicama

LVMH traži pomoć umjetne inteligencije

▲ Povratak na vrh