Zašto će ostavka Clare Waight Keller proći nezapaženo?

01.02.2017.

Dizajnerske smjene i odlasci postali su u posljednjih godinu dana toliko učestali, da danas jedva tko trepne na vijest o novom razlazu u vrhu industrije

Zbog toga će i odlazak Clare Waight Keller iz francuske modne kuće Chloé proći prilično nezapaženo, uz uobičajenu dozu medijskih priznanja i naklonosti. Prava šteta jer Waight Keller je u Parizu odradila više od uspješnog posla.

Do razlaza je došlo jer dizajnerica više nije željela balansirati između Londona (gdje živi njena obitelj) i Pariza (gdje se nalazi Chloé atelje), a nije uspjela dogovoriti uvjete koji bi odgovarali i njoj i njenim šefovima u Richemontu, konglomeratu u čijem je Chloé vlasništvu.

 

Clare Waight Keller

 

I tako je zaključena šest godina duga i uspješna etapa u bogatoj povijesti brenda čija je budućnost, barem u estetskom smislu, zasad neizvjesna jer su iz Richemonta opovrgnuli glasine kako na poziciju kreativnog direktora za Chloé dolazi Natacha Ramsay-Levi, desna ruka Nicolasa Ghesquièrea u Louis Vuittonu.

Waight Keller iza sebe ostavlja nekoliko bestsellera, poput torbi Drew i Faye, ali i repertoar specifičnog stila, odnosno pristupa odijevanju koji se ogleda u savršeno odmjerenoj nonšalanciji, fluidnim siluetama i ležernosti u duhu sedamdesetih.

Pod njenim kreativnim vodstvom, Chloé je postao najprofitabilniji brend u Richemont portfelju, s godišnjim prihodom oko 400 milijuna eura. Ipak, to čini se nije bilo dovoljno da se Britanki iziđe u susret prema modelu po kojem Phoebe Philo i Celine već godinama uspješno funkcioniraju. Njena zadnja kolekcija za Chloé bit će ona za sezonu jesen/zima 2017. koja će se ovog ožujka prikazati u Parizu.

Maja Karnik
Fotografije: profimedia

Pročitajte i...

Što odjenuti kad je ujutro +15, a popodne +30?

Pet opcija iz ljetnih lookbookova

Vrijeme brže prolazi uz ove zanimljive podcaste

Poslušajte ove modne, beauty i lifestyle podcaste!

Što čeka Givenchy nakon odlaska Clare Waight Keller?

Igra modnih glazbenih stolica nastavlja se unatoč trenutnoj situaciji!

Ovog proljeća obožavamo bluze sa statement rukavima

Pronašli smo sjajne komade iz dizajnerske i high street ponude

Najbolji ulovi torbi na net-a-porterovom sniženju

Dizajnerski komadi sniženi do 60%!

▲ Povratak na vrh