Zašto je iznenada otkazan Tjedan mode u Stockholmu?

02.07.2019.

Švedsko modno vijeće najavilo je kako više neće biti domaćin dvogodišnjeg događaja

Samo mjesec dana nas je odvajalo od jednog od najpoznatijih modnih događanja – Tjedna mode u Stockholmu – koji bi se trebao održati od 27. do 29. kolovoza 2019. godine. Tim više, modni svijet je ostao šokiran viješću Švedskog modnog vijeća (SFC) koje je objavilo da više neće održavati stockholmski Tjedan mode u svom tradicionalnom formatu, već u pokreće novi projekt koji će se fokusirati na održivost.

 

 

“Odstupanje od konvencionalnog modela Tjedna mode bila je teška, ali vrlo promišljena odluka”, kaže Jennie Rosén, izvršna direktorica Švedskog modnog vijeća. “Moramo se odmaknuti od prošlosti i potaknuti razvoj platforme koja je relevantna za današnju modnu industriju (i) fokusirati se na stvaranje alata i platformi kako bi se industrija podržala i pripremila za budućnost.”

 

 

Tijekom godina, Tjedan mode u Stockholmu prikazao je rad dizajnera kao što su Per Götesson i Lazoschmidl. Također je podržao mnoštvo mladih  kroz program dodjele nagrada za dizajn Challenge The Fabric. Uz njihov Modni centar za inovacije, inicijativa će nastaviti podržavati nadolazeće generacije dizajnera za koje će se potruditi da njihova karijera unutar industrije potraje, a ne da izgore nakon prve ili druge sezone.

Za sada, SFC nije otkrio sve pojedinosti o tome što može očekivati ​​od novog formata, ali će objaviti više informacija kasnije ove godine.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Ako volite oversized siluetu, ruski brend Monochrome će vas oduševiti!

Streetwear brend iz Moskve koji svoje poslovanje temelji na održivosti i etičnosti

Dizajnerica Monika Zubović

"Cilj mi je graditi održivo poslovanje, poticati promjene i djelovati pozitivno na zajednicu u kojoj živim"

Razgovarali smo s Monikom Zubović, pokretačicom i dizajnericom brenda Seadro

& Other Stories se pridružuje brendovima koji uvode dostavu na hrvatsko tržište

Pronašli smo komade koje ćemo rado dodati u svoje virtualne koštarice!

▲ Povratak na vrh