Zašto je Raf Simons izjavio kako je suvremeni modni svijet opasan za brendove?

10.04.2019.

Čega se boji dizajner?

U jednom od svojih prvih intervjua od napuštanja Calvina Kleina, Raf Simons je razgovarao s Guardianom o svojim planovima za otvaranje umjetničke fondacije i njegove stalne suradnje s danskom tekstilnom tvrtkom Kvadrat.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guardian and Observer Fashion (@guardianfashion) on

Unatoč napuštanju svoje pozicije glavnog kreativnog direktora samo osam mjeseci nakon što je potpisao ugovor u modnoj kući u New Yorku, on tvrdi: “Nikada nisam bez posla.”

 

 

U intervjuu dizajner se osvrnuo na to koliko se modni svijet promijenio od devedesetih godina. Raf je obrazložio kako u tom periodu su dizajneri imali mogućnost predstaviti reviju maloj skupini profesionalaca, od kojih bi jedan fotografirao kolekciju te jednu fotografiju objavio u časopisu. Takav način rada, smatra Simons, pobudio je želju za tim komadom odjeće, za razliku od sada kada svi odmah vide cijelu kolekciju. Od modne revije do vremena kada ona osvane u trgovinama, kupce već prođe želja za kupnjom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raf Simons Official (@rafsimons) on

 

“Brza komunikacija je uzbudljiva, ali može biti i opasna. Štetna.”, zaključio je dizajner. O novoj umjetničkoj fondaciji, izjavio je kako želi napraviti nešto javno, što će biti obrazovne i kolaboracijske naravi.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Što je Prada-ness?

U Pradinoj tradiciji, Miuccia Prada i Raf Simons prilagodili estetiku muške kolekcije ženskoj

Top 10 jesenskih komada koje morate imati u ormaru

Na vrhu naše shopping liste svake sezone nalazi se nekoliko ključnih komada za kojima ćemo često posegnuti i koji će se godinama zadržati u našim ormarima.

Suvremeni klasici Calvina Kleina

Kožna jakna, neonske boje i traperice - osuvremenjeni su vječni komadi u kolekciji Calvina Kleina

Nadamo se da sjedite jer Raf Simons opet ima velike vijesti

Žene, naše vrijeme je konačno stiglo!

▲ Povratak na vrh