Zašto se modne blogerice okreću YouTubeu?

27.03.2017.

Chiara Ferragni, Talijanka najpoznatija kao Blonde Salad, pokrenula je vlastiti YouTube kanal i time najavila potencijalni novi trend među utjecajnim blogericama – vlog, odnosno video-blog

Nakon što su pokorile društvene mreže te se uspješno okušale u snimanju reklamnih kampanja za mnoge modne brendove, čini se kako bi ove djevojke uskoro mogle zavladati i omiljenim video servisom.

Potez se čini sasvim logičan s obzirom da se YouTube pokazao kao izvrstan kanal za promociju samoukih vizažistica koje su svojim video-lekcijama iz šminkanja privukle milijunsku publiku, ali i lukrativne sponzorske ugovore.

Ključna pitanja

Ipak, postavlja se pitanje sadržaja koji bi modne blogerice mogle objavljivati.

Iz primjera Chiare Ferragni, koja je zasad objavila tri snimke nasumičnih trenutaka iz svoje svakodnevice, stvari će najvjerojatnije okrenuti u smjeru reality televizije, formata koji nas je posljednjih desetak godina apsolutno zaludio. Nakon strelovitog uspjeha obitelji Kardashian i njihove reality serije, mnoge su se svjetske zvijezde okušale u ovom formatu vodeći se jednostavnom pretpostavkom da je publika nastrojena izrazito voajeristički i koristi svaku priliku da proviri u tuđi život.

 

 

Vlog kao novi format

Iz istih bi razloga i vlog kao novi format modnih influencera mogao biti uspješan. Fotografije nude uvid u njihovu svakodnevicu, ali ipak u editiranom i vrlo kontroliranom razmjeru. Video bi to mogao drastično promijeniti, otkrivajući mnogo više o osobnosti, temperamentu ili manirama glavnih protagonista, kako to izgleda kad šopingiraju ili rade.ž

 

 

Ipak, vlog zahtijeva mnogo više pripreme i posla od uobičajenih objava fotografija. Danielle Bernstein poznata kao We Wore What, već je počela pripremati video sadržaj za vlastiti kanal koji će uskoro pokrenuti. Priznaje kako joj to oduzima mnogo vremena, ali smatra kako će se trud isplatiti.

 

 

„Mislim da se mogu bolje predstaviti kroz film,“ navodi. „Moja osobnost često ne dolazi do izražaja kroz fotografije, a ovako bi me obožavatelji mogli bolje upoznati.“ Pokaže li se ovaj potez uspješnim za Ferragni i Bernstein, nema sumnje kako će i ostale blogerice krenuti u istom smjeru.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Getty Images/Guliver

Pročitajte i...

ogrlice

Kako nositi nanizane ogrlice po uzoru na fashionistice?

EmRata, Dua Lipa, Bella i Riri obožavaju kombiniranje različitih oglica, a jasno je i zašto: izgleda vrlo cool!

rachel green

Povratak u budućnost: Slip haljine koje bi Rachel Green nosila u 2021.

S revivalom devedesetih potražili smo inspiraciju u garderobi modne ikone tog doba: Rachel koju je utjelovila Jennifer Aniston

Opet se nosi omiljena obuća Audrey Hepburn - odabrali smo 20 modela

Audrey je balerinke imala u svim bojama, a ove sezone možemo i mi

Neodoljivi prsluci za proljeće: Odabrali smo 13 najljepših

Nose ih Bella Hadid, Kendall Jenner, Harry Styles, a sada i mi!

Trend alert: Puf rukavi

Dodajmo volumen - rukavima!

▲ Povratak na vrh