Zašto Vetements napušta prijestolnicu mode?

23.03.2017.

Vetements su poznati po tome da vole kršiti pravila i ne mare za ono 'kako se nešto mora raditi'. U tom duhu, malo se tko iznenadio kada su najavili kako napuštaju Pariz...

U vrijeme kad dizajneri iz Londona i New Yorka sele u francusku metropolu tražeći inspiraciju i novo tržište, Vetemets biraju Švicarsku i to, kako se čini, iz uglavnom praktičnih razloga. Niže porezne stope i jednostavnija pravila imigracije trebala bi im olakšati poslovanje, iako je Gurum Gvasalia, Demnin brat i izvršni direktor kolektiva, u intervjuu za švicarski list Tages-Anzieger upravo nedostatak inspiracije naveo kao još jedan razlog zbog kojeg sele u susjedstvo.

„Stvari u Parizu su nekako ustajale, bez okusa,“ kazao je. Još nije jasno znači li to da Vetements više neće prikazivati u Parizu. Modne kuće često posluju na različitim lokacijama, poput Saint Laurenta čiji je dizajnerski studio Hedi Slimane svojedobno preselio u Los Angeles, dok se ženske revije i dalje prikazuju u Parizu.

 

 

Slično je i sa Pheobe Philo koja Celine kolekcije dizajnira u Londonu, a prikazuje u Parizu.

Demna Gvasalia je kao kreativni direktor za Balenciagu poslovno još uvijek vezan za Pariz, ali to ne znači da Vetements, onako iz zabave ili hira, revije neće preseliti na neku sasvim neočekivanu lokaciju.

Maja Karnik
Fotografije: Getty Images/Guliver

Pročitajte i...

Samo ovaj brend može trendseterice dovući u McDonalds

Revija u pariškoj podružnici popularnog fast food lanca

Je li Vetementsu odzvonilo?

Šuška se kako je potražnja za kontroverznim brendom drastično pala

U modi, imidž je i dalje sve

Jeste li znali da Raf Simons prodaje ljepljivu traku iz svoje posljednje kolekcije za 200 dolara?

Kendall Jenner nosi traperice sezone o kojima se priča

Patent na stražnjoj strani traperica definitivno je nešto što otvara diskusije na društvenim mrežama

▲ Povratak na vrh