7 modnih smjernica iz garderobe Rachel Green iz kultne serije “Prijatelji”

05.08.2020.

Kako izgledati kao IT-djevojka iz 1990.?

Svi smo barem jednom u životu gledali seriju “Prijatelji” i možemo se složiti da je Rachel, koju glumi Jennifer Aniston, uvijek bila stilski najosvješteniji član ekipe.

Zapravo, pomno pregledavajući epizode čini se da se njezin modni izričaj vrti oko sedam kombinacija – od kojih su neke prilično neočekivane.

Plisirane minice

Od prve sezone do desete sezone, Rachel ostaje čvrsta obožavateljica minica – posebno onih plisirane sorte. Često sparenih s crnom dolčevitom i kožnim čizmama do koljena.

Majice s printom

Od slatkih cvjetnih motiva do šaljivih slogana kao što je “Spasite dramu za vašu mamu”, Rachelina kolekcija majica s printom nema premca. Osnovnu boju držite bijelom ili crnom i uparite s klasičnim modelom traperica ili crnim hlačama.

Tregerice

Tregerice nam daju veliki flashback stila 90-ih. U tadašnje vrijeme nije bilo trendseterice koja ih nije imala, bilo da su ih nosile u casual varijantama kao Rachel ili kao zamjenu za klasične traperice.

Životinjski uzorak

Tigrasti uzorak dio je garderobe koji se često može vidjeti u epizodama serije, od leopard kaputa do tigrastih sakoa. Rachel se nije ustručavala nositi ga u bilo koje doba dana.

Kineski ovratnik

Poznato je da je u devedesetima postojala pomama za odjevnim predmetima inspiriranim azijskom kulturom pa tak nas ne iznenađuje da se taj stil pojavljuje i u kultnoj seriji.

Džemperi od pliša

Rachel zna dobar džemper kad ga vidi, iako nijedna nije poznatiji od plišanih džempera koje je nosila u ranijim sezonama.

Karirano

Od minica do hlača, pidžama do flanelskih košulja, njezina sklonost prema kariranom motivu rasla je iz epizode u epizodu. Nosite ga sa sivim puloverom i crnim čizmama za prikladan homage Rachel Green.

Piše: N.B.
Forotgrafije: Friends/stills

Pročitajte i...

Sve što morate znati o sinoćnjoj sve samo ne tipičnoj dodjeli Emmyja

Sinoć je održana 72. svečana dodjela nagrada Emmy

Citati iz “Prijatelja” koje možete iskoristiti u raspravi

Osim službenog profila kultne serije iz 90-ih, na Instagramu je i pregršt neslužbenih “Friends” profila koje su otvorili njihovi fanovi, s pregršt duhovitih citata…

Tko je Jennifer Aniston naredio da izgubi 13 kilograma prije uloge u "Prijateljima"?

Detalji iz knjige "Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era"

Over 50 & fabulous!

U Hollywoodu je ostalo malo žena poput Sandre Bullock, Halle Berry i Jennifer Aniston, glumica koje su prošle pedesetu, izgledaju sjajno, a pritom još uvijek mogu namignuti ili podići obrvu (sve ostale je “zamrznuo” botoks). Osim fantastičnog izgleda, ove žene imaju sjajne karijere, fajterski duh i pravo su nam vrelo inspiracije. Evo njihovog “recepta” za mladolikost…

Sedam genijalnih serija koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Na jednom smo mjestu okupili drage nam serije koje su prije prikazivanja umalo otkazane

▲ Povratak na vrh