FKA twigs: Modne improvizacije glazbene senzacije

FKA Twigs
05.07.2015.

Predstavljamo britansku pjevačicu originalnog modnog izričaja

Predstavljamo FKA twigs, pravim imenom Tahliahu Debrett Barnett, britansku pjevačicu, producenticu, plesačicu – i modnu senzaciju.

Prije nego što ju je njezin debitantski album LP1 izdan 2014. nepovratno lansirao u glazbene visine, FKA smo mogli vidjeti kao backup plesačicu u spotovima Jessie J i Kylie Minogue. Svojim eteričnim r’n’b zvukom oduševila je kritiku i fanove podjednako, ali u medijskim stupcima nerijetko je znala završiti i zbog svog zaručnika – poznatog glumca iz vampirske sage, Roberta Pattinsona.

U apsolutnoj harmoniji s njezinim neobičnim zvukom i vizualno impresivnim spotovima (koje nerijetko i sama režira) njezin je unikatni modni izričaj, zahvaljujući kojemu se 27-godišnja Britanka u kratkom roku našla na stilskom radaru svih relevantnih modnih glasila.

Svoj zanimljiv izgled Tahliah duguje jamajkanskom, engleskom i španjolskom podrijetlu, a u kombinaciji s njezinim riskantnim modnim odabirima i minuciozno dotjeranim frizurama ne iznenađuje što njezin stil već uspoređuju s neponovljivom Björk.

Kada se radi o scenskim nastupima, pjevačica oduševljava plesom, ali i potpuno neobuzdanim scenskim kostimima koji otkrivaju njezinu atletsku građu. Šljokice, plaštevi, korzeti, vrtoglave potpetice, donje rublje – granice nema.

Inspiraciju, kako je svojevremeno priznala, velikim dijelom vuče iz djetinstva. Naime, njezina majka je bila dizajnerica i njihov stan vječito je bio prekriven šarenim materijalima i skicama za nove kreacije. Tako je i FKA naučila šivati pa se ni danas ne libi sama uhvatiti u koštac s iglom i koncem.

Kultni modni časopis Dazed odavno je već prepoznao, a zatim i potvrdio njezin status nove modne ikone naslovnicom za koju su FKA snimali Inez i Vinoodh, nagrađivani dvojac modne fotografije.

Mi smo sigurni da je njezina karijera tek na blistavom početku, a dok čekamo novi glazbeni materijal, veselimo se i uživamo u modnim pustolovinama ove neobične zvijezde.

Piše: N.K.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

FKA twigs: 'Ne pitajte žrtve nasilja zašto nisu otišle'

Pjevačica FKA twigs prvi put od podizanja tužbe protiv bivšeg dečka Shie LeBeoufa dala TV intervju u kojem je iskreno progovorila o nasilju i traumama

FKA twigs tuži bivšeg dečka Shiu LaBeoufa

Hrabri istup pjevačice razotkrio mračnu stranu ljubavne veze

Dua Lipa vraća disco!

Studio 2054 je zabava koju smo trebali

Kako zvijezde nose vintage

Nisu baš prekrojene bakine haljine...

Divna FKA Twigs nastupila na Valentino reviji

Magična atmosfera u pariškom Grand Palaisu

▲ Povratak na vrh