Insta Blic: @h_e_l_g_a______

10.04.2019.

10 pitanja za vaše omiljene blogerice

Helgina virtualna adresa čisti je art. Njezin svijet posložen je u savršeno usklađene triptihe, kao na zidu neke galerije na svjetskom glasu. Njezine fotografije vrhunski su izrežirane, zaogrnute velom seksepila, ali onog decentnog, nenametljivog, s dobrom dozom stila.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena (@h_e_l_g_a______) on

 

Ona s instagramskom publikom ne dijeli svoje kave i kroasane, ne objavljuje niti tipične #ootd postove iz šetnje gradom ili zalaske sunca. Ona ima neki samo svoj jedinstveni svijet i nije ju baš previše briga za trendove. Njezino ime je Helena Jozić, studentica je restauracije iz Zagreba, a za sebe će skromno reći kako je velika zaljubljenica u modu, fotografiju i općenito umjetnost. Baš sve to savršeno ocrtava njezina, tako jedinstvena i drugačija instagramska adresa u koju obožavamo zaviriti. Zato smo vas odlučili pozvati da i vi u nju zavirite, a Helenu smo pitali deset pitanja o njezinom Instagram profilu primjerice što na njemu nikada ne bi objavila, kako obrađuje svoje fotografije i što bi se dogodilo da najpopularnija platforma sutra netragom nestane.

 

Omiljena fotka na mom profilu:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena (@h_e_l_g_a______) on

 

Najdraže aplikacije za obradu fotki: Snapseed, VSCO, PicsArt. Ipak, u zadnje vrijeme sam više počela obrađivati fotografije samo na računalu, u Photoshopu.

Moj stil u 3 riječi: Moja mama u 90-ima, ili 50-e, 80-e, 90-e, a može i ovako: retro, ženstveno, elegantno.

Za dobar Instagram profil najvažnije je: Biti drugačiji i ne pratiti slijepo trendove, kreativnost i učestalost objavljivanja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena (@h_e_l_g_a______) on


Najdraži Insta profili: Kraljca svemira i najveća inspiracija @nadialeelee, @oneofa___kind, @magazine_fan, @styleheroine, @emmarowenrose, @riacarruthers, @robertheneksvintagecollector, @marie__mattei, @subwayhands.

Na Instagramu nikad ne bih objavila: Nešto što se ne uklapa u moju estetiku, moju privatnost, a što se Insta Storiesa tiče – isprazne objave tipa koji je dan, koliko je sati i kolika je temperatura (apsolutno sam svjesna koliko je ovo hejterski, ali jednostavno su mi smiješne takve objave).

Da je moj Insta profil pjesma bio bi: Uf, teško pitanje za najneodlučniju osobu na svijetu! Mislim da bi mi svaki tematski niz boja mogao imati drugačiju glazbenu temu. Ali Martin Denny “A Taste Of Honey” bi bio jedan lijep soundtrack.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena (@h_e_l_g_a______) on


Provjereni recept za dobru fotku: Svjetlo, bilo ono prirodno ili umjetno, dobar kadar i još bolja ideja :)

Moji followeri najviše vole: Kad ne objavljujem ništa mjesec dana (haha). Hmm… rekla bih modne kombinacije.

Da sutra nestane Instagram bila bih: Zakinuta za brzo upoznavanje zanimljivih ljudi s drugog kraja svijeta! Svejedno bih se nastavila fotografirati, neovisno o tome da li će postojati društvene mreže jer me to veseli i uživam u tome i uvijek ću tražiti način da se izrazim. Također, bila bih pomalo tužna jer bi mi nedostajala mogućnost trenutnog kontakta s dragim ljudima s kojima na Instagramu puno brže nađem zajednički jezik oko tema koje su nam bliske.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Optimistični instagram profili

Virtualne adrese koje nas ovih dana čine optimističnijima

Instagram profili koji će vam pomoći da se osjećate bolje

Ovaj je kombinezon preko noći pokorio Instagram

Ovakvu dominaciju jednog odjevnog predmeta na Instagramu nismo vidjeli od Chanelovih "dad" sandala

Stilska inspiracija: Lena Farl

Svježa interpretacija pariškog chica!

Shit Model Management u borbi protiv rasizma u modnom svijetu

Anonimni instagram account koji progovara o problematičnim stranama modelinga baca reflektor na rasizam u modnom univerzumu i novom inicijativom prikuplja sredstva za Black Lives Matter pokret

▲ Povratak na vrh