Insta Blic: melankolične fotografije s potpisom @martina.movric

06.11.2019.

10 pitanja za vaše omiljene blogerice

Ona je majstorica melankolije, njezine fotografije svojom prigušenom svjetlošću bude nostalgiju, a maleni trenuci oteti vremenu djeluju toliko sanjivo, nježno i neobično utješno da biste najradije da traju zauvijek.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Movrić (@martina.movric) on Sep 10, 2019 at 1:27am PDT


Volite li Instagram profile na kojima ćete se izgubiti u maštanju i koji će u vama izazvati koloplet emocija, tada je virtualna adresa s potpisom Martine Movrić savršena postaja. Kroz njezin se objektiv sve čini nekako mirno, melankolično i blisko, čak i kiša izgleda nekako posebno toplo, detalji poput suncobrana i odjeće koja se suši na vjetru prizivaju ljeto, a gradske gužve djeluju pitomo i harmonično. Malo je reći da smo oduševljeni i da na njezinu virtualnu adresu svratimo svaki puta kada se želimo odvojiti od hirovite svakodnevice. Martinin svijet naprosto je neodoljiv.

Zaljubljeni u njezin pogled na malene trenutke koji život znači, a koje prezentira kroz niz beskrajno lijepih fotografija, odlučili smo Martini Movrić postaviti deset kratkih pitanja i otkriti u čemu je tajna njezinih fotki, koja joj je omiljena koju je dosad snimila, što na Instagramu nikada ne bi objavila te što bi učinila da sutradan najpopularnija društvena mreža netragom nestane…

 

Omiljena fotka na mom profilu:

Moram priznati da sam neko vrijeme skrolala svojim profilom u potrazi za omiljenom fotkom, ali kad sam stigla do ove, pomislila sam da je definitivno ta. Vjerojatno zbog emocija koje sam taj dan osjećala dok sam nakon oluje šetala Opatijom s fotićem u ruci, ali i zbog samog opisa – kontrasta mirnoće mora i zaigranog duha dvojice braće.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Movrić (@martina.movric) on Aug 29, 2018 at 1:22pm PDT


Najdraže aplikacije za obradu fotki:

Uglavnom sve fotke obrađujem na desktop verziji Adobe Photoshop Lightrooma, no kad prebacim fotke na mobitel, radim male preinake u mobilnoj verziji tog programa. Dakle Adobe Lightroom Mobile :)

Moj stil u 3 riječi:

Melankoličan, nostalgičan i sanjiv

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Movrić (@martina.movric) on Sep 16, 2019 at 12:32pm PDT


Za dobar Instagram profil najvažnije je:

Koliko god zvučalo kao klišej, ali jedino biti svoj i objavljivati onaj sadržaj koji je vašem srcu drag. Barem se ja vodim tom mišlju i mogu jedino to i savjetovati. Ali ako ćemo govoriti o nekim tehničkim detaljima, voljela bih naglasiti kako mene osobno uvijek privuku lijepe i skladne boje na Instagram profilima drugih kao i sama kompozicija fotografije.

Najdraži Insta profili:

Uglavnom naše domaće curke čije profile svakodnevno posjećujem za daily dose of inspiration – my girl @majamilocanovich za koju vjerujem da ju ne treba posebno predstavljati već je dovoljno pogledati njen profil i vidjeti zašto, zatim fotografkinja @maps.of.light, nježna duša Instagrama @xthelmalouise, još jedna fotografkinja @ana_kutija i draga @ninabljak od čijih me tekstova gotovo uvijek stegne u grlu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Movrić (@martina.movric) on Sep 20, 2019 at 2:15am PDT


Na Instagramu nikada ne bih objavila:

Teško je reći jer ne znam što će se u budućnosti događati, ali vjerojatno fotografije noćnih izlazaka, hrane, selfije okinute prednjom kamerom mobitela. Ne smetaju mi takve fotografije na drugim profilima, samo nekako mislim da se na mom Instagramu ne bi uklapale.

Da je moj Insta profil pjesma bio bi:

Mislim da bi uz sve moje fotke nekako najviše odgovarala “Perfect day” od Loua Reeda. Pustila sam si ju dok sam listala fotke i savršeno je pristajala.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Movrić (@martina.movric) on Sep 19, 2019 at 8:46am PDT


Provjereni recept za dobru fotku:

Skladna kompozicija subjekata na fotografiji i dobra obrada, odnosno lijepe boje koje će privući pažnju.

Moji followeri najviše vole:

Ovo je zbilja teško odgovoriti jer s njima nikad ne znam :D Katkad im se svidi casual portret moje sestre u vrtu dok ispijamo jutarnju kavu, nekad arhitektura, a nekad golubovi u letu tako da je teško odrediti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Movrić (@martina.movric) on Sep 5, 2019 at 2:50am PDT


Da sutra nestane Instagram bila bih:

Potpuno ravnodušna. Ne znači mi Instagram puno u životu niti zarađujem od njega, samo obožavam dijeliti svoj fotografski rad s ljudima koji to cijene :)

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh