Stilska inspiracija: bijela odijela Biance Jagger

05.01.2021.

Besprijekoran stil aktivistice za modnu inspiraciju na početku nove godine

Bianca Jagger, nekoć model, glumica i prva supruga Micka Jaggera, jet-setterica i duša zabave u Studiju 54, kasnije je postala gorljiva aktivistkinja za ljudska prava. Rođena u Nikaragvi, kao 16-godišnjakinja odlazi na stipendiju u Pariz gdje je studirala političke znanosti. U mladosti je radila kao model, hodala s Michaelom Caineom, a s 26 upoznala Micka Jaggera. U četvrtom mjesecu trudnoće, samo dan nakon prosidbe, vjenčali su se u St. Tropezu, a Bianca je nosila vrlo avangardnu kombinaciju koja inspirira i mnoge nekonvencionalne mladenke danas: bijelu suknju i bijeli Yves Saint Laurent sako dubokog otvora te bijeli šešir s velom!

Saint Laurent, Net-a-porter

Iako ih se često promatralo kao idealan par, brak između Micka i Biance nije vječno trajao i bio je ispresijecan brojnim aferama, uglavnom njegovim, a ona je kasnije izjavila: “Moj je brak završio na dan vjenčanja.”

1972. snažan potres razorio je njezinu rodnu Managuu, ona se vratila pomoći roditeljima, a Rolling Stonesi i Santana organizirali koncert za skupljanje sredstava za pomoć Nikaragvi. Tijekom godina, Bianca se sve više posvetila aktivizmu te je s vremenom postala ambasadorica dobre volje Vijeća Europe, osnivačica i predsjednica Bianca Jagger Human Rights Foundation, članica vijeća Amnesty International USA i članica Amazon Charitable Trust, između ostalog.

Što se njezina modnog stila tiče, on je uvijek ostao besprijekoran. Namjerno ili slučajno po uzoru na sufražetkinje, ali slično kao i neke današnje političarke, ova se borkinja za ljudska prava najčešće u javnosti pojavljivala u bijelim odijelima na dvostruko kopčanje, ispod kojih je nekad nosila do brade zakopčanu košulju, a ponekad ništa. Savršene frizure i decentnog makeupa koji naglašava prirodnu ljepotu te nepokolebljivog stava, Bianca Jagger je inspiracija za početak nove godine.

Isabel Marant
Salvatore Ferragamo

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, product photos, Instagram

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Amina Muaddi

Ženstvena dizajnerica kraljica je monokromatskih lookova

Stilska inspiracija: Zendaya

Predivna, talentirana i tako stylish!

Očajavate pred ormarom jer nemate što za odjenuti? Imamo formulu koja pali svaki put!

Back to basics: crno-bijeli celebrity outifiti koje ćemo pokušati kopirati

Samantha Burkhart: od slikarice do stilističke zvijezde

Upoznajte ženu s kojom je Billie Eilish savršeno modno kliknula... iako ju je jednom pokušala "uvući" u haljinu

Kako celebovi nose must-have komad sezone

Za ovaj vječni klasik isplati se pronaći mjesta u garderobi

▲ Povratak na vrh