Svi su ludi za Dankinjama!

14.08.2017.

Upravo završeni tjedan mode u Kopenhagenu otkrio je mnogo više od izvrsne mode. Iako nepravedno u sjeni svojih švedskih susjeda, Kopenhagen ima jaku i prepoznatljivu streetstyle scenu pa bismo nakon Francuskinja, Ruskinja, Šveđanki i Talijanki, uskoro mogli izgubiti glavu za novim ikonama ulične mode – Dankinjama

Iako uvriježeni stereotipi skandinavski stil uglavnom svode na specifičan minimalizam, ulice Kopenhagena pokazuju sasvim drugačiju sliku. Grad je preplavljen biciklistima pa je i stil prilagođen vožnji na dva kotača. To ipak ne znači isključivo ravnu obuću, a osim dobrih cipela, djevojke u Kopenhagenu poznate su po zaigranom i ležernom slaganju slojeva, uvijek s odmjerenom dozom trendi detalja. Dizajner Karl-Oskar Olsen za portal Business of Fashion je pojasnio kako je moda u Danskoj pod velikim utjecajem njihove tradicije u izradi namještaja. Danska je naime već desetljećima poznata po vrhunskom namještaju iznimne kvalitete i prepoznatljivog dizajna, a spomenuta estetika nije mogla zaobići niti modne dizajnere. “U pogledu estetike, upravo je tradicija izrade namještaja inspirirala naše delikatne, a opet minimalističke siluete te izbor materijala,” pojasnio je.

Istovremeno, Kopenhagen kao grad nije nimalo nalik androgenoj i strukturiranoj estetici Stockholma. Mnogo je romantičniji i neobičniji, s pregršt kreativaca koji grad čine bezbrižnim i gotovo boemskim velegradom. Ta se bezbrižnost prepoznaje i u uličnoj modi pa, za razliku od švedske metropole gdje je stil homogen i svi izgledaju slično, Dankinje imaju sasvim drugačiju, romantičnu i zaigranu stranu. Inspirirajte se njihovim kombinacijama u nastavku!

Tekst: Maja Karnik
Foto: Tommy Ton Instagram / Tyler Joe Instagram

Pročitajte i...

Put u MODNI RAJ zbog kojeg sanjamo o COVID putovnici

U iščekivanju it accessoirea 2021. godine - COVID putovnice, želja za putovanjem jača je nego ikada prije. Možda još nije vrijeme za pakiranje, ali ništa vas ne sprečava da se već počnete pripremati za put iz snova. Bilo da nešto planirate ili samo sanjarite, inspirirajte se našim pregledom pet top izložbi u pet europskih destinacija. Tema? Moda, naravno!

nataša mihaljčišin

Modno oslobođenje tijela

Nova kolekcija 'Metamorfoze' Nataše Mihaljčišin slavi slobodu kretanja i čaroliju ručnog rada

Modno oslobođenje: Vrijeme je za raskošne volane

Ženstven i lepršav modni editorijal koji poziva u budućnost prepunu mogućnosti

karen elson

Supermodel Karen Elson razotkriva naličje modne industrije. I nije neki prizor...

'Velika iluzija mode jest da gradi sliku žena kao moćnih božica, ali iza kulisa nemamo prava'

5 razloga zašto mrzim online shopping

Na netu sam pronašla fantastičnu jarkožutu haljinu, kao stvorenu za preplanuli ten i vruće ljetne večeri. Očarano sam promatrala fotografiju tamnoputog modela u toj boho ljepotici ukrašenoj ženstvenim voluminoznim volanima i prst je sam poletio prema 'kupi'. Danas je stigla. Izgledam kao jeftina kremšnita.

▲ Povratak na vrh