Kim Basinger slavi 65. rođendan – pogledajte kako se mijenjala kroz vrijeme

08.12.2018.

Slavna ljepotica iščezla je iz javnosti, ali njezine uloge još se pamte

Punog imena Kimila Ann Basinger, ova zgodna glumica rođena je 8. prosinca 1953. godine u Athensu u Georgiji. Početkom 1970-ih odlazi u New York gdje joj ugovor za fotomodela nudi Eileen Ford  iz legendarne Ford Modeling  agencije, a sve ostalo je povijest.

Prvi nastupi bili su joj u TV serijama Charliejevi anđeli i Six Million Dollar Man, a prva filmska uloga u Hard Country. Na sebe je skrenula pozornost nakon objavljivanja njezinih slika u magazinu Playboy 1983. godine, pa je uslijedila i uloga Bondove djevojke u filmu Nikad ne reci nikad sa Seanom Conneryjem kao Jamesom Bondom. Nakon toga je glumila s Burtom Raynoldsom i Robertom Redfordom, ali u erotsku zvijezdu promaknula ju je uloga u filmu Devet i pol tjedana s Mickeyem Rourkeom.

Nakon filma Batman snimala je lošije filmove, a odbijala uloge u filmovima koji su kasnije postali uspješnice poput Sirovih strasti. Zatim su uslijedile i krize u privatnom životu, promašena investicija od 20 milijuna dolara u kupovinu gradića Braselton i objava bankrota nakon sudske odredbe o plaćanju odštete za film Boxing Helena. U to vrijeme ulazi u brak s Alecom Baldwinom, s kojim ima kći (Ireland Baldwin). Nakon poroda se povukla iz javnosti, sve do ponude za film L.A. povjerljivo i uloge zanosne plavuše za koju je dobila Oscara. Zahvaljujući toj ulozi postaje jedna od najbolje plaćenih holivudskih glumica, ali se uskoro ponovno povlači, a brak se s Baldwinom raspada.

Pogledajte kako se kroz godine mijenjala žena koja je na 12. mjestu Playboyevog popisa najseksipilnijih žena 20. stoljeća.

 

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Velvet za Dan žena zaranja duboko ispod površine

Povodom Međunarodnog dana žena u Cafe bar galeriji Velvet bit će specijalna projekcija jedinstvenog kratkog filma AMA

5 divnih cvjetnih tetovaža za romantične duše

Floralni motivi dominiraju tattoo trendovima

▲ Povratak na vrh