Sedam fakina i jedna dama pjevaju o Zagrebu

01.10.2020.

Vokalni ansambl Angeluš odlučio je posvetiti koncert zagrebačkim krovovima stradalima u potresu, a kao posebna gošća nastupit će Nina Kraljić.

Vokalni ansambl Angeluš odlučio je posvetiti koncert zagrebačkim krovovima stradalima u potresu, a prihod od ulaznica darovati za obnovu krova prekrasne dvorane u kojoj će nastupiti. U utorak, 6. listopada u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda Angeluši će pjevati Zagrebu, a kao posebna gošća nastupit će Nina Kraljić.

Ljubav prema a cappella pjevanju potaknula je prije 11 godina pjevače ansambla Lado na osnivanje posebne pjevačke družine, a s vremenom su im se pridružili vrsni profesionalci koji su svoje iskustvo skupljali u drugim renomiranim ansamblima poput Zbora Hrvatske radiotelevizije, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić te u glasovitim klapama. Danas članove Angeluša čine: Pavo Begovac, Mario Gudan, Dubravko Radić, Jakov Gudan, Tomislav Meštrić, Goran Gregorin i Vjeran Magjarević.

Zagreb se voli pjesmom

Već u prvim godinama zajedničkog djelovanja Angeluši su započeli s projektom oživljavanja dobrih starih pjesama o Zagrebu, a za obradu su angažirali ugledne aranžere i vrsne poznavatelje a cappella pjevanja kao što su Pero Gotovac, Tomislav Uhlik, Joško Ćaleta i drugi. Dugo je sazrijevala ideja o snimanju nosača zvuka posvećenog voljenom gradu i ove godine, usprkos i u inat nevoljama koje su donijeli pandemija i potres, Angeluši su krenuli u ostvarenje davno postavljenog cilja. Za prvi singl odabrali su pjesmu Roberta Valdeca Stari dečki koju je uglazbio i izvodio legendarni zagrebački šansonijer Zvonko Špišić, a za Angeluš obradio Marko Rogošić. Spot za pjesmu snimljen je u suradnji s Markom Pletikosom na prekrasnim lokacijama Gornjega grada.

Zajedno pod starim krovovima

Kao posebnu gošću na svom koncertu kojeg su simbolično nazvali Pod starim krovovima, Angeluši su pozvali Ninu Kraljić, moćnu vokalisticu jedinstvenog senzibiliteta koja suvereno vlada različitim glazbenim izričajima. Nina se rado odazvala tom pozivu, kako zbog mogućnosti da surađuje s vrhunskim pjevačima tako i zbog plemenite misije ovog koncerta.

Sedam fakina i jedna dama pjevat će o Zagrebu u najstarijoj i najljepšoj koncertnoj dvorani koja je teško ranjena u potresu, ali sanirana i sigurna za izvođače i publiku i koja vraća svoj stari sjaj zahvaljujući umjetnicima. Ulaznice za ovaj jedinstveni glazbeni događaj potražite na blagajni HGZ-a ili online na: https://hgz.kupiulaznicu.hr/ 

Tekst: Press

Foto: Marko Pletikosa i Nino Radošević

Pročitajte i...

Billie Eilish ima novu frizuru i donosi sasvim novo koncertno iskustvo

Udruživši snage s nagrađivanim filmašima, Billie predstavlja svoju glazbu u drugačijem formatu

Sjećanje na glazbenu legendu: Trag u beskraju – veliki koncert u čast Oliveru Dragojeviću

Trag u beskraju je veliki projekt u sjećanje na Olivera Dragojevića zamišljen kao niz događanja koji će podsjetiti na vječni trag koji je Oliver ostavio u naslijeđe generacijama svojih obožavatelja diljem svijeta

hgz

Ne propustite: Ruski virtuozi sviraju za HGZ

Jedan od najznačajnijih violončelista današnjice Boris Andrianov i svjetski poznati pijanist Andrej Gugnin na inicijativu Danijela Gašparovića, voditelja umjetničke organizacije Cristoforium, sviraju donatorski koncert za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda.

vortex strings

Kvartet Vortex Strings svira crossover u HGZ-u

Gudački kvartet Vortex Strings održat će u četvrtak 22. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu dugo pripremani koncert nazvan Beyond classic s odličnim crossover programom.

Ne propustite Storyjev uskrsni koncert iz Zagrebačke katedrale

Pogledajte jedinstveni Storyjev uskrsni koncert u nedjelju, 4. travnja, u 18 sati iz ranjene Zagrebačke katedrale na portalu Story.hr kao podsjetnik na nadu u bolje sutra.

▲ Povratak na vrh