Velvet za Dan žena zaranja duboko ispod površine

07.03.2020.

Povodom Međunarodnog dana žena u Cafe bar galeriji Velvet bit će specijalna projekcija jedinstvenog kratkog filma AMA

AMA je kratkometražni film koji je režirala žena ronilac i podvodna filmašica Julie Gautier, koja je ujedno u glavnoj ulozi filma. Film prati Julie Gautier kroz nekoliko neprekidnih minuta podvodne koreografije, graciozno izvedene u najdubljem svjetskom bazenu u blizini Venecije u Italiji. Plešući zadržava dah i koristi kontrolirane pokrete u vrtnji i klizanju kroz mirnu vodu, a s vremenom se izdiže do površine te pri tom ispušta jedan divovski mjehur zraka.

Film je nazvan po japanskoj riječi “žena mora”, što je ujedno i naziv za tradicionalne japanske sakupljače školjki. Film je metafora za ujedinjene žene te istovremeno predstavlja vezu koja povezuje žene diljem svijeta.

Gautier i njen suprug, svjetski prvak u dubinskom ronjenju Guillaume Néry, zajedno su radili na glazbenom spotu Beyoncé i Arrow Benjamina iz 2015. godine – Runnin, a surađivali su i na podvodnoj filmskoj kampanji pod nazivom Les Films Engloutis.

Za mene je ovaj film način da kažem: Niste same“, rekla je Gautier, “otvorite se drugima, razgovarajte o svojim patnjama i svojim radostima.

Velika nam je čast organizirati specijalnu projekciju kratkog filma AMA, kojim ćemo ujedno i proslaviti Međunarodni dan žena, i to upravo u ovom čarobnom zagrebačkom kutku – Velvetu, čiji će se interijer odlično nadovezati na našu umjetničku priču. Također, čast mi je što sam na projektu surađivala s ženom izvanredne karijere u podvodnoj kinematografiji i plesačicom, Julie Gautier.”, izjavila je Miranda Vukasović.

Miranda Vukasović je skladateljica, izvođač, vizualna umjetnica i dizajnerica koja dolazi iz Hrvatske. Miranda Vukasović + THE RADIANCE osnovana 2015. godine u Pekingu, oni su  eksperimentalna skupina glazbenika koja kombinira istočnu i zapadnu glazbu, stvaraju glazbu kroz kaleidoskop krhkih emocija, uključujući umjetničke i vizualne projekte u svoje izvedbe.

Radila je i na glazbenom djelu za AMA koji je također povezan s njenim novim albumom THE TEMPLE. U toj suradnji koriste se snimke iz TEMPLE, a ugradili su i dodatne melodije koje su snimali u HGZ-u sa solo violinisticom Vlastom Crnogorac. THE TEMPLE je transcendentni EP koji briše liniju moderne klasične i elektronske glazbe. Njihova talentirana skupina sastoji se od 30 svjetskih glazbenika (uključujući gudače, zbor i tradicionalne kineske instrumente). Album THE TEMPLE sniman je u 600 godina starom hramu u Pekingu, a ostvarene su i brojne međunarodne suradnje, poput one s Grammy nagrađenim producentom Jeff Bovom (Celine Dione) te Ned Douglasom (Stevie Nicks, Mick Jagger).

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

PBZ Grupa donirala oko 300.000 kuna Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, najnovijom je donacijom u sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ pomogla Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac te još jednom dokazala kako je ustrajna u dugoročnom i kontinuiranom pomaganju djeci i mladima. Donacijom u iznosu od 301.387,50 kuna Grupa je pridonijela adaptaciji kuće za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih sadržaja karlovačkog Doma, s ciljem poboljšanja uvjeta rada te kvalitete socijalne skrbi njegovih korisnika.

Hrvatski dizajn brend NUNC s modularnim stolom ALA osvojio prestižnu nagradu German Design Award

Iako mladi, sada već višestruko nagrađivani dizajnerski brend Nunc sa modularnim stolom ALA osvojio je još jedno priznanje – ovoga puta riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrade koju jedan brend može osvojiti – German Design Award. German Design Award jedna je od najpoznatijih međunarodnih nagrada za dizajn. Nagrade se dodjeljuju samo projektima koji doista predstavljaju pionirski doprinos međunarodnom dizajnu, a za to jamče visoko cijenjeni međunarodni stručnjaci koji čine žiri. German Design Award otkriva, prepoznaje i predstavlja jedinstvene dizajnerske trendove.

Jesenski gastro spektakl u centru Zagreba koji ne smijete propustiti

Jesenski dani pred nama donose pravu gastro poslasticu kojoj ćemo teško odoljeti. Jela pripremana od jedne od najcjenjenijih gastro delicija na svijetu - istarskog tartufa u kombinaciji s vrhunskim namirnicama po kojima je Restoran Bota Šare nadaleko poznat bit će nam dostupna četiri dana ovaj tjedan u režiji jednog od ponajboljih hrvatskih chefova Davida Skoke.

Raskošan jesenski broj magazina StoryBOOK čeka vas na kioscima

Iz novog jesenskog izdanja isijava atmosfera estetskih vrhunaca s bodlerovski mračnih druženja kakva su se vezala uz društvo genijalnih glazbenih duša

Sedam fakina i jedna dama pjevaju o Zagrebu

Vokalni ansambl Angeluš odlučio je posvetiti koncert zagrebačkim krovovima stradalima u potresu, a kao posebna gošća nastupit će Nina Kraljić.

▲ Povratak na vrh