Tyla
Profimedia //

Tyla

Jednostavno rečeno, Balmain i Olivier Rousteing su neslužbeni pobjednici ovogodišnje Met Gale. Bez obzira na gomilu arhivskih i suvremenih kreacija Johna Galliana ili neosporno spektakularnih Loewe i Thom Browne komada, Balmain je izuzetno ozbiljno i doslovno shvatio ovogodišnju temu crvenog tepiha. Osim kristalne haljine na predivnoj Elle Fanning, Balmain je u potpunosti izdominirao zelenim tepihom s haljinom od pijeska koju je nosila Tyla.

Tyla
Profimedia

Tyla

Haljina od nekonvencionalnog materijala je građena na njenom tijelu pred Met Galu, a korištenje pijeska i pješčanog sata u funkciji torbice je upečatljiv i simboličan potez. Sama izložba ima jedan odjeljak koji se temelji zemlje i cvijeća kojemu je potrebna, a pijesak je oduvijek bio simbol prolaznosti i brzine protoka vremena. Također, neslužbeno se priča kako se ova haljina nakon jednog nošenja više ne može nositi u svom originalnom obliku, pa je time pogođena i sama srž izložbe koja tematizira nenosive haljine izrađene od starih ili vrlo krhkih materijala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Balmain (@balmain)

Tyla nas je zaista oduševila svojim modnim odabirom, te nam ne preostaje ništa drugo nego ju proglasiti apsolutnom pobjednicom ovogodišnje Met Gale!

Moda