Oprah i princ Harry pripremaju zajednički dokumentarac

11.04.2019.

Plemenita gesta

Princ Harry i Oprah Winfrey udružuju snage kako bi javnost obratila pažnju na jedan od ključnih problema današnjice.

Vojvoda od Sussexa najavio je partnerstvo s televizijskim mogulom u stvaranju i produkciji dokumentarnog serijala na temu mentalnog zdravlja za Apple TV koji će biti lansiran 2020. godine.

Kensingtonška palača izjavila je kako će se višedijelna serija, koja je u izradi nekoliko mjeseci, usredotočiti na duševne bolesti, kao i na mentalnu dobrobit, te će imati za cilj potaknuti gledatelje da razgovaraju o stanju mentalnog zdravlja i onome što trebamo učiniti kako bi otvoreno napredovali u prevenciji tegoba.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Apr 10, 2019 at 2:58am PDT

 

“Iskreno vjerujem da je dobro mentalno zdravlje – mentalna sposobnost – ključ za snažno vodstvo, produktivnu zajednicu i osjećaj osobne važnosti”, rekao je vojvoda od Sussexa u priopćenju. „Velika je odgovornost dobiti ovu mogućnost, kako bi vam prenijeli činjenice, znanost i svijest o temi koja je toliko važan u ovim vremenima.” pisalo je na obavijesti na Instagramu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah) on Mar 26, 2019 at 2:18pm PDT

Osim Winfreyjinog uspjeha u televizijskom svijetu, ona je također glasnogovornica za mentalno zdravlje, redovito se dodirujući te teme u svojoj seriji Super Soul Conversations. Raspravljala je o tome kako su razne tegobe, uključujući kliničku depresiju i shizofreniju, utjecali na ‘nekoliko ljudi bliskih’ njoj i poticali potrebu otvorenog govora o mentalnom zdravlju.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh