Sedam načina na koje je na kraljevskom vjenčanju odana počast princezi Dijani

21.05.2018.

U subotu je održano kraljevsko vjenčanje princa Harryja, a njegova majka princeza Diana bila je prisutna u raznim detaljima tijekom cijele ceremonije

Meghan Markle i princ Harry su se pobrinuli da tijekom svog vjenčanja koje je održana u subotu, na razne načine podsjete sve da princeza Diana nije zaboravljena i koliko su zapravo tužni što nije s njima. Neki su detalji bili vrlo očiti kao Dijanin prsten kojeg je Meghan nosila, a neki su bili sasvim suptilni pa vam ih stoga sve donosimo u nastavku.

Vjenčani buket

Buket koji je Meghan nosila izrađen je od cvijeća iz vrtova palače Kensington, a sadržavao je i šumske potočnice koje su bile najdraže cvijeće princeze Dijane. Buket je navodno slagao sam princ Harry koji je znao da njegova majka obožava upravo ovaj cvijet.

Cvjetni aranžman na ulazu u kapelicu St. George

Veliki cvjetni aranžman na ulazu u kapelicu sadržavao je još jedan Dijanin omiljeni cvijet – bijele ruže. Zapravo, toliko ih je voljela da su za 20. godišnju njezine smrti u vrtovima palače Kensington odlučili posaditi pregršt bijelih ruža kako bi ih bilo dovoljno upravo za vjenčani aranžman na vjenčanju Harryja i Meghan.

Čitanje na vjenčanju

Tijekom vjenčanja u kapelici održano je samo jedno čitanje, a čast da ga odradi pripala je Dijaninoj sestri, Lady Jane Fellowes.

Meghanin prsten

Meghanin zaručnički prsten dizajnirao je sam Harry koji je u njega uključio dva dijamanta iz Dijanine kolekcije.

Crkvene pjesme

Crkveni zbor tijekom vjenčanja je otpjevao pjesmu “Guide Me, O Thy Great Redeemer” koja je bila i dio Dijaninog sprovoda 1997. godine.

Uzvanici

Meghan i Harry su na vjenčanje pozvali Dijanine sestre Lady Sarah McCorquodale i Lady Jane Fellowes, i brata Earla Charlesa Spencera. Osim njih, pozvali su njenog prijatelja Eltona Johna koji joj je na sprovodu pjevao pjesmu “Candle in the Wind”.

Meghanin drugi prsten

Kad se presvukla u Stella McCartney vjenčanicu i s princem Harryjem u plavom Jaguaru uputila na vjenčanu proslavu, Meghan je nosila divan prsten koji je pripadao princezi Dijani. Radi se o azurno plavom Asprey prstenu iz 1997. godine s 24-karatnim zlatom.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh