Učinite vaš dom nevjerojatno ugodnim uz pomoć jednostavnog trika

31.08.2019.

Ela Filipec nam je otkrila kako uljepšati dom

Predstavite nam ukratko Verku. Tko stoji iza nje i koja je bila motivacija za pokretanje brenda?

Verka je projekt nastao između moje mame i mene, Veronike i Ele Filipec prije nešto više od godinu dana. Ideja je nastala spontano i sa željom da radimo nešto zajedno kako bi više vremena provodile skupa. Moja mama Veronika se bavi ručnim radom cijeli svoj život, od šivanja, tkanja do paške čipke te vodi radionice istih u nekoliko kulturnih centara u Zagrebu. Ja sam grafički dizajner po struci te sam sa prijateljicom pokrenula brend nakita My Mon Mon prije više od dvije godine. U tom sam period naučila puno o tome kako plasirati proizvod na tržište i pokrenuti nešto svoje, tako da je s Verkom bilo dosta lakše ući u cijelu priču.

 

 

U kojim sve materijalima, oblicima i dimenzijama dolaze Verka prostirke? Postoji li mogućnost personalizacije?

Prostirke izrađujemo u tri oblika – list monstere, sukulent, školjka, i tri dimenzije, a glavni materijal koji koristimo je 100% lan u 6 nijansi koje možete pronaći u našoj paleti. Izrađujemo ih i s vodootpornim dnom. Svaka Verka se izrađuje po narudžbi, a mogu biti i personalizirane s imenom, datumom ili citatom.

 

 

Za koje sve funkcije kupci koriste prostirke i jeste li se susreli s nekom primjenom koja vam sama nije pala na pamet?

Naši kupci najčešće kupuju prostirke za djecu, koriste ju kao podlogu za igranje ili presvlačenje beba. Drugi dio ljudi kupuje ih kao ukras u interijeru pa ih koriste kao ukrasni tepih, prekrivač̌ za fotelju ili jastuk, a neki kao krevetiće za kućne ljubimce. Vodootporne Verke nose se na piknike, plaže ili se koriste na terasama. Imamo par fotki gdje se koriste kao ukras na zidu, mogu reći da mi je to zaista fora.

 

 

Otkrijte nam što sljedeće spremate i kakvi su vam daljnji planovi?

U planu su novi oblici (djetelina, list hrasta i ginka) i boje, također razmišljamo o baršunu kao novom materijalu kako bi naše Verke bile još mekanije. Uz sve to u izradi je web dućan. Imamo još ideja koje ne znamo kad ćemo uspjeti realizirati, ali nadamo se da će doći na red.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Verka

Pročitajte i...

Inès de La Fressange u svom pariškom domu

Dobro došli u pariški dom francuske ikone stila Inès de La Fressange

U ovom stanu svaki komad namještaja priča svoju priču

Radite od doma? Pronašli smo najljepše radne kutke

Malo inspiracije nikome nije škodilo

Zavirite u divan stan Pernille Teisbaek

Stylish dom naše omiljene fashionistice

Detalji koji će odmah podignuti svaki interijer

Savršeno vrijeme za (male) promjene

▲ Povratak na vrh