Subotu rezervirajte za zdravstveno-edukativni panel “Majčinstvo nakon 35.”

12.09.2017.

Magazin Storybook u suradnji s najvećom farmaceutskom tvrtkom u regiji Plivom pokrenuo je zdravstveno-edukativni projekt "Majčinstvo nakon 35."

Drugi zdravstveno-edukativni panel na temu “Majčinstvo nakon 35.” održat će se 16. rujna u prostoru Story Supercafféa, Prebraženska 3, u Zagrebu, a naglasak će biti na teškoćama vezanim uz začeće.

Panel je otvorenog tipa, a na pitanja vezana uz ovu problematiku odgovarat će naši vodeći stručnjaci – dr. sc. Erden Radončić, specijalist ginekologije i porodništva te uži specijalist humane reprodukcije iz zagrebačke Poliklinike Repromed, dr. sc. Lana Škrgatić, specijalistkinja ginekologije i opstetricije u KBC-u Zagreb, Klinici za ženske bolesti i porode, dr. Petra Podobnik Brlečić, spec. ginekologije i opstetricije u Rodilištu & Poliklinici Podobnik, i dr. sc. Lovorka Brajković, klinička psihologinja i programska voditeljica za zdravstvene programe Centra za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius.

Vođeni aktualnim istraživanjima koja pokazuju da se sve veći broj žena na prvo dijete odlučuje nakon 35. godine, Storybook i Pliva odlučili su nastaviti projekt koji se obraća upravo njima, kasnim prvorotkinjama. Njegov je cilj informiranje i edukacija o ovoj aktualnoj temi, koja je u današnjem društvu i dalje tabu. Projekt okuplja poznate majke koje su i same bile kasne prvorotkinje te stručnjake i liječnike koji će u sljedeća dva izdanja magazina Storybook i na otvorenim panelima nastaviti podržavati projekt.

Kad je prvi put postala majka Amal Clooney više nije pripadala kategoriji mladih prvorotkinja. Štoviše, s navršenih 38 godina jedna od najuspješnijih svjetskih odvjetnica se, prema mišljenju mnogih, relativno kasno odlučila na taj korak. No, kao što su nam i prošli put u razgovoru potvrdili naši stručni sugovornici, redom ugledni ginekolozi, iako nešto većeg rizika, trudnoća iznad 35. godine može proteći bez ikakvih komplikacija.

Zabrinjava jedino činjenica da se u tim godinama drastično smanjuje broj jajnih stanica, zbog čega je i šansa za prirodno začeće puno manja. No, kada priroda zakaže, medicina je toliko napredovala da i za to postoji rješenje. I blizanci Ella i Alexander Clooney, koji su na svijet stigli početkom lipnja ove godine, djeca su začeta potpomognutom oplodnjom, a Amal je i taj postupak i trudnoću podnijela bez problema.

Više inforamcija o panelu možete doznati na broj 01/ 4444 983 ili putem maila storybook@adriamedia.hr.

Preporučujemo

Pročitajte i...

KANDIDATKINJA CRNE GORE Ovo je Dejana Ponoš

Dejana Ponoš nalazi se na čelu kompanije Arhimed, gdje sa svojim timom zadnjih osam godina elektronski arhivira medijske objave

Zaboravite na redove, Diesel ima kabine za nestrpljive

Svi znamo što predstavlja Black Friday - nevjerojatne popuste i nevjerojatno duge redove ispred kabina. No, Diesel za to ima rješenje

Lidija Lešić je zaštitno lice nove "Lana and Love" kolekcije nakita

Nakon što je svojom prvom kolekcijom osvojila sve zaljubljenice u minimalizam, dizajnerica nakita i osnivačica branda Lana and Love, Lana Klipa predstavlja i svoju drugu kolekciju nakita

ShoeBeDo prvi u Hrvatskoj predstavlja Skechers Energy Lights sa "swipe" tehnologijom

Nakon što je prva generacija Skechers Energy Lights tenisica svojim LED lampicama obojila i najtmurnije jesenske dane, ShoeBeDo je prvi lanac u Europi koji predstavlja novu generaciju - Skechers Swipe Lights!

Bili smo na Sajmu vjenčanja u Opatiji

Protekli vikend Sajam vjenčanja proslavio je 18. rođendan u jednom od najromantičnijih gradova u Europi, Opatiji

Kino Tuškanac donosi velike klasične naslove i suvremene uspješnice sa sjevera

Od 20. do 25. studenog 2017. nas u zagrebačkom Kinu Tuškanac na adresi Tuškanac 1, čekaju uzbudljivi filmski naslovi

▲ Povratak na vrh