Subotu rezervirajte za zdravstveno-edukativni panel “Majčinstvo nakon 35.”

12.09.2017.

Magazin Storybook u suradnji s najvećom farmaceutskom tvrtkom u regiji Plivom pokrenuo je zdravstveno-edukativni projekt "Majčinstvo nakon 35."

Drugi zdravstveno-edukativni panel na temu “Majčinstvo nakon 35.” održat će se 16. rujna u prostoru Story Supercafféa, Prebraženska 3, u Zagrebu, a naglasak će biti na teškoćama vezanim uz začeće.

Panel je otvorenog tipa, a na pitanja vezana uz ovu problematiku odgovarat će naši vodeći stručnjaci – dr. sc. Erden Radončić, specijalist ginekologije i porodništva te uži specijalist humane reprodukcije iz zagrebačke Poliklinike Repromed, dr. sc. Lana Škrgatić, specijalistkinja ginekologije i opstetricije u KBC-u Zagreb, Klinici za ženske bolesti i porode, dr. Petra Podobnik Brlečić, spec. ginekologije i opstetricije u Rodilištu & Poliklinici Podobnik, i dr. sc. Lovorka Brajković, klinička psihologinja i programska voditeljica za zdravstvene programe Centra za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius.

Vođeni aktualnim istraživanjima koja pokazuju da se sve veći broj žena na prvo dijete odlučuje nakon 35. godine, Storybook i Pliva odlučili su nastaviti projekt koji se obraća upravo njima, kasnim prvorotkinjama. Njegov je cilj informiranje i edukacija o ovoj aktualnoj temi, koja je u današnjem društvu i dalje tabu. Projekt okuplja poznate majke koje su i same bile kasne prvorotkinje te stručnjake i liječnike koji će u sljedeća dva izdanja magazina Storybook i na otvorenim panelima nastaviti podržavati projekt.

Kad je prvi put postala majka Amal Clooney više nije pripadala kategoriji mladih prvorotkinja. Štoviše, s navršenih 38 godina jedna od najuspješnijih svjetskih odvjetnica se, prema mišljenju mnogih, relativno kasno odlučila na taj korak. No, kao što su nam i prošli put u razgovoru potvrdili naši stručni sugovornici, redom ugledni ginekolozi, iako nešto većeg rizika, trudnoća iznad 35. godine može proteći bez ikakvih komplikacija.

Zabrinjava jedino činjenica da se u tim godinama drastično smanjuje broj jajnih stanica, zbog čega je i šansa za prirodno začeće puno manja. No, kada priroda zakaže, medicina je toliko napredovala da i za to postoji rješenje. I blizanci Ella i Alexander Clooney, koji su na svijet stigli početkom lipnja ove godine, djeca su začeta potpomognutom oplodnjom, a Amal je i taj postupak i trudnoću podnijela bez problema.

Više inforamcija o panelu možete doznati na broj 01/ 4444 983 ili putem maila storybook@adriamedia.hr.

Preporučujemo

Pročitajte i...

Fantastična kulinarska priča oduševila poznate goste u Parku želja

Za nezaboravne trenutke, posebne doživljaje i slatke uspomene dovoljni su ukusni zalogaji, bajkoviti ambijent i dobro raspoloženi gosti

Pročišćen dizajn i moderni detalji karakterziraju Emporio Armani satove i nakit

Jesenski satovi i nakit kuće Emporio Armani istovremeno su ženstveni i moderni

U Puli je završilo još jedno izdanje utrke "Ironman 70.3"

U Puli je ponovno održana jedna od najpopularnijih svjetskih utrka, a na njoj su i ekskluzivno predstavljene Skechers Performance Gorun 5 style tenisice

Evo kako je bilo na zdravstveno-edukativnom panelu "Majčinstvo nakon 35."

U prostoru Storysupercafféa održan je drugi panel u sklopu zdravstveno-edukativnog projekta "Majčinstvo nakon 35.", koji je vodila poznata voditeljica Marijana Batinić, a evo kako je ondje bilo

I u Zagrebu je predstavljena kolekcija Esmara by Heidi Klum

Nakon njujorške premijere, i u Zagrebu je ekskluzivno predstavljena zajednička kolekcija Lidla i Heidi Klum "Esmara by Heidi Klum: Heidi & The City"

Storybook Speed Day powered by Opel CROSSLAND X vas poziva na sudjelovanje u karting utrci

Vodeći lifestyle magazin Storybook u suradnji s Opelom i ove će godine odmjeriti snage na stazi Karting Arene Zagreb u sklopu trećeg Storybook Speed Daya u povodu predstavljanja najnovijeg automobila Opel Crossland X

▲ Povratak na vrh