Subotu rezervirajte za zdravstveno-edukativni panel “Majčinstvo nakon 35.”

12.09.2017.

Magazin Storybook u suradnji s najvećom farmaceutskom tvrtkom u regiji Plivom pokrenuo je zdravstveno-edukativni projekt "Majčinstvo nakon 35."

Drugi zdravstveno-edukativni panel na temu “Majčinstvo nakon 35.” održat će se 16. rujna u prostoru Story Supercafféa, Prebraženska 3, u Zagrebu, a naglasak će biti na teškoćama vezanim uz začeće.

Panel je otvorenog tipa, a na pitanja vezana uz ovu problematiku odgovarat će naši vodeći stručnjaci – dr. sc. Erden Radončić, specijalist ginekologije i porodništva te uži specijalist humane reprodukcije iz zagrebačke Poliklinike Repromed, dr. sc. Lana Škrgatić, specijalistkinja ginekologije i opstetricije u KBC-u Zagreb, Klinici za ženske bolesti i porode, dr. Petra Podobnik Brlečić, spec. ginekologije i opstetricije u Rodilištu & Poliklinici Podobnik, i dr. sc. Lovorka Brajković, klinička psihologinja i programska voditeljica za zdravstvene programe Centra za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius.

Vođeni aktualnim istraživanjima koja pokazuju da se sve veći broj žena na prvo dijete odlučuje nakon 35. godine, Storybook i Pliva odlučili su nastaviti projekt koji se obraća upravo njima, kasnim prvorotkinjama. Njegov je cilj informiranje i edukacija o ovoj aktualnoj temi, koja je u današnjem društvu i dalje tabu. Projekt okuplja poznate majke koje su i same bile kasne prvorotkinje te stručnjake i liječnike koji će u sljedeća dva izdanja magazina Storybook i na otvorenim panelima nastaviti podržavati projekt.

Kad je prvi put postala majka Amal Clooney više nije pripadala kategoriji mladih prvorotkinja. Štoviše, s navršenih 38 godina jedna od najuspješnijih svjetskih odvjetnica se, prema mišljenju mnogih, relativno kasno odlučila na taj korak. No, kao što su nam i prošli put u razgovoru potvrdili naši stručni sugovornici, redom ugledni ginekolozi, iako nešto većeg rizika, trudnoća iznad 35. godine može proteći bez ikakvih komplikacija.

Zabrinjava jedino činjenica da se u tim godinama drastično smanjuje broj jajnih stanica, zbog čega je i šansa za prirodno začeće puno manja. No, kada priroda zakaže, medicina je toliko napredovala da i za to postoji rješenje. I blizanci Ella i Alexander Clooney, koji su na svijet stigli početkom lipnja ove godine, djeca su začeta potpomognutom oplodnjom, a Amal je i taj postupak i trudnoću podnijela bez problema.

Više inforamcija o panelu možete doznati na broj 01/ 4444 983 ili putem maila storybook@adriamedia.hr.

Preporučujemo

Pročitajte i...

Memento Mojito po peti put doveo duh Kube u Zagreb

Brojni poznati uživali u omiljenom ljetnom koktelu i ritmovima vruće salse

Pretplatite se na Cosmopolitan i dobit ćete Eucerin liniju proizvoda za ljetnu zaštitu od UV zraka

Cosmopolitan u rukama i Eucerin proizvodi sa super zaštitom od UV zraka koja njeguje i mazi kožu, idealna su kombinacija za nadolazeće ljetne dane!

Kako je bilo na 8. Sensa danu?

Jedan od najljepših projekata Sensa magazina, održan je osmi put za redom na tradicionalnoj lokaciji, u parku Maksimir, pruživši svojim posjetiteljima obilje pozitivne energije i inspiraciju za promjenom na bolje

Memento Mojito najzabavnija je uvertira u nadolazeće ljeto

Dašak egzotične Kube ovog petka stiže na zagrebački Zrinjevac

Nova, lipanjska Sensa nam je stigla!

Od ponedjeljka 11. 6. 2018. novu Sensu možete pronaći na kioscima

Kako izgleda najcool plaža u Zagrebu?

Zagrebački Cvjetni trg u petak je dobio svoju prvu plažu!

▲ Povratak na vrh