Subotu rezervirajte za zdravstveno-edukativni panel “Majčinstvo nakon 35.”

12.09.2017.

Magazin Storybook u suradnji s najvećom farmaceutskom tvrtkom u regiji Plivom pokrenuo je zdravstveno-edukativni projekt "Majčinstvo nakon 35."

Drugi zdravstveno-edukativni panel na temu “Majčinstvo nakon 35.” održat će se 16. rujna u prostoru Story Supercafféa, Prebraženska 3, u Zagrebu, a naglasak će biti na teškoćama vezanim uz začeće.

Panel je otvorenog tipa, a na pitanja vezana uz ovu problematiku odgovarat će naši vodeći stručnjaci – dr. sc. Erden Radončić, specijalist ginekologije i porodništva te uži specijalist humane reprodukcije iz zagrebačke Poliklinike Repromed, dr. sc. Lana Škrgatić, specijalistkinja ginekologije i opstetricije u KBC-u Zagreb, Klinici za ženske bolesti i porode, dr. Petra Podobnik Brlečić, spec. ginekologije i opstetricije u Rodilištu & Poliklinici Podobnik, i dr. sc. Lovorka Brajković, klinička psihologinja i programska voditeljica za zdravstvene programe Centra za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius.

Vođeni aktualnim istraživanjima koja pokazuju da se sve veći broj žena na prvo dijete odlučuje nakon 35. godine, Storybook i Pliva odlučili su nastaviti projekt koji se obraća upravo njima, kasnim prvorotkinjama. Njegov je cilj informiranje i edukacija o ovoj aktualnoj temi, koja je u današnjem društvu i dalje tabu. Projekt okuplja poznate majke koje su i same bile kasne prvorotkinje te stručnjake i liječnike koji će u sljedeća dva izdanja magazina Storybook i na otvorenim panelima nastaviti podržavati projekt.

Kad je prvi put postala majka Amal Clooney više nije pripadala kategoriji mladih prvorotkinja. Štoviše, s navršenih 38 godina jedna od najuspješnijih svjetskih odvjetnica se, prema mišljenju mnogih, relativno kasno odlučila na taj korak. No, kao što su nam i prošli put u razgovoru potvrdili naši stručni sugovornici, redom ugledni ginekolozi, iako nešto većeg rizika, trudnoća iznad 35. godine može proteći bez ikakvih komplikacija.

Zabrinjava jedino činjenica da se u tim godinama drastično smanjuje broj jajnih stanica, zbog čega je i šansa za prirodno začeće puno manja. No, kada priroda zakaže, medicina je toliko napredovala da i za to postoji rješenje. I blizanci Ella i Alexander Clooney, koji su na svijet stigli početkom lipnja ove godine, djeca su začeta potpomognutom oplodnjom, a Amal je i taj postupak i trudnoću podnijela bez problema.

Više inforamcija o panelu možete doznati na broj 01/ 4444 983 ili putem maila storybook@adriamedia.hr.

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pretplatite se na Cosmopolitan i dobit ćete miris ELFS LOVE BLUE!

Zanima vas kako mirišu strast, misticizam i nešto neočekivano? Vrijeme je da isprobate ELFS LOVE BLUE – parfem za noć koji je osmislio dizajnerski dvojac ELFS! Pretplatite se na Cosmopolitan do 24. veljače 2018. godine i poklanjamo vam parfem s potpisom ELFS!

Video: kako nam je bilo na Sajmu vjenčanja u Zagrebu?

Za humanitarnu VIP reviju Sajma vjenčanja Zagreb tražilo se mjesto više, a uz modele pistom su prošetala i brojna poznata lica te podržala udrugu Veliko srce malom srcu

Sementa Rajhard i Vanja Halilović zablistale u novoj Guess kolekciji

Jučer je u Kaptol Boutique Cinema & Baru poznati američki brend Guess novinarima i gostima ekskluzivno predstavio novu kolekciju proljeće/ljeto 2018.

Pretplatite se na Men's Health i dobit ćete liniju kozmetičkih proizvoda TABAC Original

Pretplatite se na Men's Health i darovat ćemo vam TABAC Original – sapun za brijanje i losion poslije brijanja. I požurite jer ponuda godišnje pretplate vrijedi do 23. veljače 2018. godine!

Stigla je nova Sensa!

Nova Sensa je na svim kioscima od 12. veljače! Otkrijte što smo vam sve pripremili za veljaču, a potom pročitajte i pismo urednice iz novoga broja...

Stigla je nova kolekcija kultnih Vansica koja će osvojiti i kulere i teške šminkere

Brand koji je osvojio ulice, Instagram profile, svjetsku supkulturu, ali i zvijezde A liste, definitivno je modni kameleon – Vans

▲ Povratak na vrh