Dvadesetšestogodišnji dizajner ušao u povijest osvojivši prestižnu nagradu

07.09.2019.

Dizajnerska nagrada vrijedna 300 000 eura

Dvadesetšestogodišnji dizajner, Thebe Magugu, ovog je tjedna ušao u povijest. Prvi je afrički dizajner koji je dobio nagradu LVMH, novčanu sumu od 300 000 eura koju je osnovala jedna od najcjenjenijih luksuznih grupa na svijetu – matična grupa Louis Vuittona, Christian Diora, Givenchyja, Celinea i Rihanninog Fenty (ukratko: svih ključnih modnih igrača).

 

 

“Neću lagati, nisam očekivao da ću pobijediti”, rekao je Magugu – vidno iznenađen – na finalu u Parizu, u Vuittonovom impresivnom prostoru dizajniranom od strane Franka Gehryja, u kojem se nalaze djela renomiranih umjetnika.

 

Mjesto se pokazalo i više nego prikladnim, s obzirom da konglomerat okuplja kreativne direktore svojih renomiranih marki kako bi odabrali dobitnika LVMH nagrade. U svrhu dodjele nagrade pozvali su i glumicu Aliciju Vikander da predstavi trofej pobjedniku.

 

 

“Ono što izdvaja rad Thebea jest to što on vrlo prepoznatljivo izrađuje modele pomoću finih tkanina s prekrasnim krojevima”, izjavio je vlasnik LVMH Arnault, o ovogodišnjm pobjedniku. „Vidjeli smo ogroman potencijal i mogućnost pomoći u razvoju poslovanja. Bilo mu je teško dovesti svoje kreacije iz Južne Afrike. Ali talent je tu i možemo mu, uz pomoć organizacije, pomoći da raste. ”

Ovo je prva godina da je koncern u nominacije uvrstio kandidata iz Afrike u uži izbor.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh