Gucci više nije najpopularniji modni brend

08.11.2019.

Tko je prestigao talijansku modnu kuću?

Četiri puta godišnje, globalna modna platforma Lyst objavljuje svoj The Lyst Index kojim donosi listu najpopularnijih svjetskih modnih brendova uzimajući u obzir brojne faktore poput shopping navika potrošača, rasta i angažmana brendova…

 

 

Lyst je izbacio podatke za treći kvartal 2019. godine, a ljestvica se ponešto promijenila od prethodnog puta. Naime, talijanska modna kuća Gucci izgubila je prvo mjesto i pala na treće, a na tronu ju je zamijenio super popularni Off-White™.

 

 

U top 5 najpopularnijh modnih brendova ušli su i Balenciaga, Versace i Prada, a po prvi puta je u TOP 20 ušla  Bottega Veneta koja je skočila za nevjerojatno 21 mjesto skrasivši se pod brojem 16. Razloge tom iznenadnom uspjehu Lyst pronalazi u novom kreativnom direktoru Danielu Leeu kao i u nekim uspješnicama koje su pokorile street style scenu.

 

 

Premda još nije ušao u TOP 20, fantastičan pomak ostvario je i francuski brend Jacquemus koji se popeo za nevjerojatnih 37 mjesta! Značajan pomak ostvarili su i Alexander McQueen i Loewe koji su se također našli u prvi 20 najjačih svjetskih brendova. Uzmemo li u obzir ljestvicu iz drugog kvartala, moramo priznati da je na svjetskoj modnoj sceni poprilično živahno.

 

 

Piše: T.L.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Prekrasna kampanja kuće Gucci s konjima u glavnoj ulozi

Kampanja za kolekciju proljeće/ljeto 2020

Tko je gost iznenađenja u novoj Guccijevoj kampanji?

Super zabavna vizija Alessandra Michelea

Nekoliko elegantnih dizajnerskih komada u koje se isplati uložiti

Bezvremenski komadi koji su vrijedni svake kune

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

▲ Povratak na vrh